Спиртові заводи та зарплати вчителям: про що говорив Володимир Зеленський у Тернополі

Спиртові заводи та зарплати вчителям: про що говорив Володимир Зеленський у Тернополі
  • Президент України Володимир Зеленський прибув у Тернопіль з робочим візитом 1 листопада. 
  • На нараді він запитав у в.о. голови ОДА, які проблеми є в області. 
  • Говорили про дороги та кримінальні схеми "Укрспирту".

- Я хотів перейти до головної справи, до кримінальних схем "Укрспирту", але спочатку хотів би почути, які проблеми є в області, - сказав Володимир Зеленський. - Коли ти йдеш повз людей, то чуєш: "Заборгованість заробітних плат", кричать про 150 мільйонів. Є в.о. голови адміністрації? Хочу почути від вас, які проблеми є в області. 

Нагадаємо, обов'язки голови облжержадміністрації до 1 листопада виконував Іван Крисак. У розмові з президентом чиновник явно хвилювався.

"Про зарплати вчителям"

Відео дня

Уривок із розмови президента та колишнього в.о. голови ОДА публікуємо нижче.

- Іване Богдановичу, скажіть, будь ласка, що відбувається, - сказав президент.

- У спиртовій галузі? - запитав Іван Крисак.

- Ні. До спиртової галузі ми зараз перейдемо. Давайте "па-трєзваму ще", - відповів пан Зеленський.

- Я так зрозумів, що це із заборгованості заробітної праці працівникам облавтодору. 

- Те, що мені сказали люди, звичайні там люди - їм не виплачують заробітну плату.

- Це підприємство "Облавтодор"...

- Ні! А що з вчителями? 

- Зараз заборгованість наростає. Ну, це інше питання. 

- Як це "інше питання"? Для нас це -найголовніше питання.

- Заборгованість зарплати по деяких районах складає більше мільйона гривень.

- У цілому мені сказали про 151 мільйон. Чому не сплачували зарплати?

- Не сплачували, бо була помилка при закладанні бюджету на 2019-ий рік. Уже на початку року ми бачили, що буде заборгованість. Ми писали, звертались до Кабміну. 

- До того Кабміну? А чо до нашого не зверталися?

- І до вашого звертались. 

- Що вам відповіли? Можна питання: "До кого саме ви звертались із мого Кабміну, щоб ми розібрались?".

- Я думаю, що нам більше може сказати департамент фінансів. 

- Давайте! Хтось знає в Тернопільській області реальні цифри. Реальну заборгованість?

Після звіту начальника департаменту фінансів, Володимир Зеленський доручив у цю ж хвилину зібрати усі копії листів, що надсилались в Київ із даного питання та пообіцяв, що будуть розбиратись. 

"Про спиртові заводи"

Далі ж говорили про питання зупинки роботи підприємств Державного підприємства "УкрСпирт" на території області. 

За словами Івана Крисака, на території області є 11 заводів, з них працює лише чотири.На думку екс в.о. голови ОДА, проблеми розпочались три роки тому, коли підприємства об'єднали. 

На це президент відповів:"Я кажу, що ці заводи об'єднали для тог, щоб була тіньова історія. І зараз їх "кришує" кримінальна група, і кажуть мені, що на Тернопільщині всі знають цю кримінальну групу, і ще кажуть мені, що правоохоронні органи теж "кришують" все це".

Іван Крисак у відповідь припустив, що ці групи працюють далеко за межами області. Проте конкретних людей назвати не наважився. 

Окрім того, про проблему зі спиртовими заводами президент викликав доповідати керівників правоохоронних органів. 

Очільник управління Служби безпеки України в Тернопільській області Ярослав Боднарчук зазначив, що 1 листопада вночі правоохоронцям вдалось зупинити два великих автомобілі, які перевозили 25 тис. пляшок горілки з порушенням акцизу на загальну суму 2,5 млн грн. А також у ніч перед приїздом президента "накрили" автомобіль МАН, де перебувало 10 тонн спирту, вартість його - близько мільйона гривень.

- Випадково це сталось в такий день, коли ми приїхали. Так співпало, я впевнений, - пожартував президент. - Я так розумію, нам треба пожити тут на Тернопільщині, ми побудуємо всі дороги і вирішимо проблеми.

Також президент поцікавився станом доріг в області. Детальніше читайте згодом. 

 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (37)
  • Герасимчук Ростислав

    Державне бюро розслідувань відкрило справу проти звільнених з російського полону українських моряків з подачі агентів впливу Росії та за заявою голови Адміністрації президента часів Януковича Андрія Портнова. ВИ ЗРОБИЛИ ЦЕ РАЗОМ, КЛЯТІ ЗЕЛЕНІ ЧОЛОВІЧКИ !!!
  • Герасимчук Ростислав

  • Саша Крест

    В Раде рыдающие кнопки,
    Премьер на самокате,
    Министр экономики дебил,
    Министр обороны нефтяник,
    Глава комитета иностранных дел баб снимает,
    Глава офиса президента на Сан Тропе с профурами гуляет
    и на фейсбуке фотки свои без зубов выставляет,
    А Кива просто дрочит от нефуй делать...
    И на вершине этого всего
    42 летний НЕЛОХ.
    Вот примерно такой же пиздец
    в головах тех, кто все это выбрал.

    Ігор Дуда reply Саша Крест

    валєрі ле-гандонському - саші кресту-джеку вінчестеру-віктору м-степану-роману-аноніму-валентині-наталці-світлані....і т д. і т.п
    Не треба іноді й своє писати - достатньо БИДЛЯКА зацитувати:
    Віктор М. reply Ігор  Дуда 16 лютого 2018 р. Ти диви........ А якого хуя ти до мене пишеш? Чи може я до тебе писав, єблан смердючий? Я тобі не Саша Крест що буде а тобою листами обмінюватися. Єбать тебе в рот придурок. Пішов ти тричі нахуй, бидло недороблене............... Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/blogs/dokaz-vid-suprotivnogho.html
    Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/blogs/dokaz-vid-suprotivnogho.html
    нєєєєєє... ну це ти вже фуфло женеш... УСЁ ведь правда!!! ха-ха-ха... особливо про обриганий одяг та обісцяні труси... та й про котика-хамла Дударика також свята правда... а гроші коли віддавати плануєш? А-а-а-а-а? ті, що напиздив на випивон та пігулки... чи ти, ЄБЛАНЕ, думаєш я тобі забуду? я тобі ще, ПІДАРУ, за школу та мєнтовку нагадаю... P.S.  а взагалі, я зараз к новоселью готовлюсь.... багато людей очікую... Гриценка знаєш? чув такого? буде також... плани будемо робити, як зелену шмарклю дусити... ДУДІТИ також будемо... ЖІЗНЬ - прєкрасна!
    Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/blogs/m-yasnik-z-pal-cyami-skripalya.html

    "віктор м", часом, не твій черговий клон, "анонімне" ЧМО?

    Н-є-є-є, ну всьо ж скажи мнє     ВАЛЄРА  ,ЛЄВАНДОВСКІЙ ЧМО БЄЗГРАМОТНОЄ   в футболє - в самом дєле собрался в "Реал"? там січас буде "перетряска", коли Зідан вдруг уйдьот...

    Ігор Дуда reply Саша Крест

    Саша Крест 30 грудня 2017 р. Дякую редакції 20 хвилин! Читати досить цікаво. Молодим журналістам успіхів та натхнення. А старе совдепівське насліддя, яке вважає, що "знає" щось і не наважується навіть прочитати "творіння" інших (хоча вважає себе журналістом та публіцистом), давно треба на смітник історії... З Новим Роком! reply Відповісти share Поділитися remove 0 add Віктор М. reply Саша Крест 31 грудня 2017 р. Сашок, привіт! А ти що тут поробляєш? Опустився до 20 хвилин? Не чекав. Я думав ти тільки на цензорі пишеш. А для всіх тут читаючих, хочу познайомити всіх з Сашком. Колись знав його як Хрещатика, а зараз він Крест. Знаменита особа на цензорі.нет! Більше 4 років вже знаю його і спілкуюсь. Журналіст, дописує до  Київ Пост (інше ім"я звичайно), член спілки журналістів десь зо 20 років, дуже вдалий бізнесмен, але СТРАШНИЙ порохобот. Ну як, Сашок, все правильно? Чи щось забув? З Новим рочком тебе! І сім"ю, і онуків. Думаю знаєш від кого. reply Відповісти
    Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/Podii/kolektiv-redaktsiyi-20-hvilin-vitae-ternopolyan-z-novim-rokom-ta-rizdv-10663639.html

    Ігор Дуда reply Саша Крест

    Удома - жінка "геніальна"
    І діти здібні, і такі ж онуки,
    І кіт з ошийником від вошей,
    І прибиральниця старанна
    А ще "студентки" є феноменальні,
    Які вірші такі чудові пишуть,
    А головне - є роги й класні "вуши"
    Я - саша крест-хуйло і дуже цим горджуся
  • Герасимчук Ростислав

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up