Подякували за прихисток! Як студенти Академії лідерства емоційно попрощалися з Тернополем (РЕПОРТАЖ)

Подякували за прихисток! Як студенти Академії лідерства емоційно попрощалися з Тернополем (РЕПОРТАЖ)
  • Київський осередок УАЛ в лютому був вимушений переїхати до Тернополя.
  • Наприкінці свого перебування у нашому місті студенти академії організували творчий вечір на малій сцені Тернопільського академічного обласного українського драматичного театру імені Тараса Шевченка. Що цікавого відбувалось на заході - читайте у матеріалі.

До слова, Українська академія лідерства — це формаційна платформа особистісного та суспільного розвитку для молоді на основі цінностей. Академія поєднує річну програму між школою та університетом для мотивованих підлітків масштабні соціальні проєкти для суспільства.

Творчий вечір 13 червня зібрав чимало глядачів. Як зазначає кураторка київського осередку УАЛ Катерина Гнаус, одна з найважливіших тем у сьогоднішній програмі – це українська ідентичність. 

Відео дня

— Цього року ми вперше запустили експериментальний курс співів, у рамках якого студенти протягом двох місяців вчилися чути себе та іншого, пізнавали величезну круту спадщину української традиційної музики, досліджували музику різних епох та поколінь і вчилися єднатись, перебувати у співтворчості, — пояснює вона.

Концерт став підсумком вищезгаданого курсу, а також підсумком річної навчальної програми УАЛ і прощальним подарунком Тернополю.

—Невдовзі наші студенти поїдуть в свою останню мандрівку і стануть випускниками Української Академії Лідерства. Тому цей концерт є останнім дарунком чарівному місту Тернополю. Ми з 11 регіонів України і вдячні місту за те, що в лютому прихистило нас на час війни, — каже Катерина.

Студенти представили концептуальний концерт, що включав у себе декламування віршів, співи та танці. Тематика підібраних для заходу творів мистецтва перегукується зі сьогоденням.

На концерті проводився благодійний збір коштів для потреб армії.

Автор: Остап Грицишин.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up