Партнер рубрики Події

Стабілізаційний графік погодинних вимкнень електроенергії в Тернополі та області з 12 до 18 грудня

Стабілізаційний графік погодинних вимкнень електроенергії в Тернополі та області з 12 до 18 грудня

У ВАТ «Тернопільобленерго» оновили Стабілізаційний графік погодинних вимкнень електроенергії на тиждень з 12 по 18 грудня 2022 р.

В даному графіку, як і в попередньому, передбачається черговість вимкнення 6 через 3 години або 3 через 6 годин. Тобто, виходячи із погодинного навантаження на енергосистему, енергетики будуть корегувати це навантаження, вмикаючи або вимикаючи певну групу споживачів.

Про це повідомляє ВАТ «Тернопільобленерго».

Енергетики наголошують, що групи споживачів залишаються незмінні, лише змінено період обмеження електропостачання.

Відео дня

В разі раціонального використання електричної енергії споживачами та дотримання Тернопільською областю доведених НЕК «Укренерго» лімітів споживання електричної енергії, енергетики намагатимуться відключати тільки основні черги.

Але, потрібно бути готовими і до застосування додаткових черг, при збільшення обсягу споживання електричної енергії або ж зменшенні дозволеної величини потужності на область.

Виходячи із доведених НЕК «Укренерго» лімітів споживання для Тернопільської області, важким залишається «проходження» нашою областю ранкових та вечірніх максимумів навантаження споживання електроенергії. Тому, в дані періоди, можливі також відхилення від даного стабілізаційного графіка.

Таким чином, споживачам варто орієнтуватися на основні та додаткові черги. Якщо ж електрична енергія ввімкнулась раніше, або вимкнулась пізніше – це не означає зміщення Графіка погодинних відключень. Це свідчить про те, що наразі немає необхідності відключати додаткову чергу.

Енергетики наголошують, що електроенергію потрібно використовувати розсудливо, не вмикати енергоємні прилади одночасно, а користуватись ними лише за потреби та максимально мінімізувати споживання електроенергії з 6:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Глава уряду Денис Шмигаль оцінив стан енергосистеми в країні — українцям на цю зиму треба готуватися до суттєвих обмежень споживання електроенергії.

Також ми повідомляли, що енергетики Тернопільщини повернулися до Стабілізаційних графіків відключення електроенергії.

У соцмережі читачі впродовж вихідних не стримували емоцій, мовляв, періоди відключень не відповідають зазначеним годинам, світла у людей нема по 8-16 годин.

Люда Андрух коментує: Який графік , в нас на львівських дачах світла немає по 16 годин. Що вони брешуть.

Любов Патра запитує: Цікаво, чи є хоч один тернополянин, у якого співпадає відключення світла згідно графіку.

Marina Pytel зазначає: В Березовиці вже другий день включають лише на годину. То який це графік?

Vitaly Dymsky коментує: Цього року поодаж електрики за кордон зріс у 2,5 рази. Ці казки своїм бабулькам розповідайте пістаболи...

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (16)
  • PILO

    Труш Володимир Любомирович молодець економить
  • Читач06

    Тернопільська область ділиться на два сорти!!!!!( Перший сорт: всі ті хто живе біля критичної інфраструктури, Другий сорт: всі ті хто сидить без світла по графіках)

    Ирина reply Читач06

    Ну, ви забули "під-вищений" сорт - ті, хто башлянув Надалю.

    Читач06 reply Ирина

    Ірино!! Ви б менше спонсорували "Микулинецького" то і сиділи б з Світлом!:)
  • Читач11

  • Читач23

    Я приєднуюсь тут до всіх вище написаних коментарів. В нас в нижньому центрі міста взагалі включають світло на 2-3 години на день. А в той час друга половина центра і особливо дружба, в районі "маяка" світиться як новорічна ялинка. Але то таке, я не хочу комусь заздрити, я хочу щоб наша влада зрозуміла що люди не такі дурні як їм здається. Вони дограються що народ в кінці кінців обізлиться і вийде з вилами, хто з чим має до "оцих ......"

keyboard_arrow_up