Старостинські округи утворюють на території Тернопільської міської територіальної громади

Старостинські округи утворюють на території Тернопільської міської територіальної громади

Рішення прийняли на сесії міської ради.

Під час пленарного засідання одинадцятої сесії міської ради 17 грудня депутати ухвалили рішення про утворення на території Тернопільської міської територіальної громади чотирьох старостинських округів. Про це повідомляє пресслужба міської ради.

Старостинський округ – частина території громади, на якій розташовані один або декілька сільських населених пунктів, з кількістю населення не менше 500 чоловік, визначена міською радою з метою забезпечення представництва інтересів жителів такого населеного пункту (населених пунктів) старостою.

Відео дня

Відповідно до рішення, визначено території старостинських округів та населені пункти, які до них входять, а саме:

  1. Курівецький старостинський округ з центром в селі Курівці, до складу якого входить територія села Курівці;
  2. Малашовецький старостинський  округ з центром в селі Іванківці, до складу якого входить територія  сіл Малашівці та Іванківці;
  3. Чернихівський  старостинський округ з центром в селі Чернихів, до складу якого входить територія сіл  Чернихів, Глядки, Плесківці;
  4. Кобзарівський старостинський округ з центром в селі Кобзарівка, до складу якого входить територія  сіл Кобзарівка, Вертелка, Городище, Носівці.

На сесії також затверджено Положення про старосту Тернопільської міської територіальної громади та Порядок проведення громадського обговорення кандидатури старости.

Згідно з документом, кандидатура старости вважається погодженою з жителями відповідного старостинського округу, якщо в результаті громадського обговорення отримала таку підтримку у старостинському окрузі:

  • з кількістю жителів до 1500 - більше 20 відсотків голосів жителів від загальної кількості жителів відповідного старостинського округу, які є громадянами України і мають право голосу на виборах;
  • з кількістю жителів від 1500 до 10 тисяч - більше 17 відсотків голосів.

Громадське обговорення триває протягом 30 календарних днів з дня винесення розпорядження міського голови про проведення громадського обговорення.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач49

    Як зв'язатись зі старостою с.Курівці ніде немає номера телефону,на стаціонарний ніхто не відповідає.Це терміново

keyboard_arrow_up