Степана Барну звільнили з посади голови ОДА. Його функції тимчасово виконуватиме заступник Іван Крисак

Степана Барну звільнили з посади голови ОДА. Його функції тимчасово виконуватиме заступник Іван Крисак
  • Голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна підбив підсумки своєї діяльності на прес-конференції 11 червня.
  • Він вкотре нагадав, що вже написав заяву про відставку, її ухвалив Кабмін. 11 червня розпорядження підписав і Володимир Зеленський. 

Звіт за понад чотири роки на посаді очільника області Степан Барна вирішив провести у новому приміщенні Тернопільського обласного державного архіву. Чиновник каже, що це один із тих об'єктів, які вдалося відкрити за час його діяльності. 

Для громадськості чиновник представив найважливіші показники розвитку Тернопільщини за час його каденції та відповів на питання журналістів щодо обіцянок, які втілити не вдалось. 

Заяву про відставку пан Барна написав ще 18 травня. На прес-конференції Степан Барна публічно звертався до Зеленського, аби той його звільнив. Тим часом адміністрація Президента України вже оприлюднила інформацію про звільнення 15 голів ОДА, серед яких - і очільник тернопільської. 

Відео дня

До призначення нового голови ОДА його функції тимчасово виконуватиме заступник Барни - Іван Крисак, про це йдеться на офіційному сайті Президента України. 

Нагадаємо, раніше Степан Барна заявив, що залишиться у політиці та зазначив, що переїжджати у Київ не думає.

- Нова влада має забезпечити виплату заробітної плати вчителям у розмірі чотирьох тисяч доларів, вона має посадити злодіїв, вона має вирішити проблеми з розвитком Тернопільської області, - сказав Степан Барна. - За всі ці речі треба брати на себе відповідальність. Я хотів би, щоб та людина, яка прийде на моє місце, на посаду голови облдержадміністрації, взялась якомога швидше за розв'язання цих питань. Що стосується мене, ще раз заявляю: жодним саботажем, перешкоджаннями не збираюсь займатись. Усе, що від мене залежить, я готовий передати, познайомити і допомогти. За крісло не тримаюсь. 

Після звіту начальник апарату Тернопільської ОДА Віталій Сікіринський  вручив Степану Барні подяку від за відповідальне ставлення за доручені Президентом України справи та високопрофесійний рівень виконання визначених завдань, відпрацьовані 984 робочих днів, проведені 305 робочих нарад та зборів, 296 зустрічей з іноземними делегаціями, здійснені 53 робочих делегації до Києва та 234 виїзди в райони області. 

Степан Барна подякував усім колегам за підтримку, спільну роботу, а також усім тим, хто критикував його. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Зеновій

    Ні нехай !де на заробітки в Польщу на будову, як ви!хало багато тернополян за його каденці!

    Василина Мак reply Зеновій

    ти розумієш різницю між губернатором і мером? при чому тернополяни до очільника області??
  • Ольга Василівна

    Степа, пока. Хватить грабувати Тернопільщину. Тепер ставай на біржу праці і живи на допомогу, як усі нормальні люди, які чужої копійки не брали ...

    Marcus Aurelius reply Ольга Василівна

    Все так, але по більшій мірі на біржі праці не нормальні люди або вірніше саме явище не нормальне. Нормально - це коли ти маєш хороші релевантні і потрібні для економіки та світу навики. В такому разі в тебе не буде проблем із пошуком роботи. Знаю, все це звучить надто ідеалістично а люди в середньому надто слабкі і не розвинені в ранніх періодах свого життя батьками та оточенням щоб міцно взяти в руки свої життя і нестримно рости і розвивати себе.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up