На Шептицького жінка в масці та хустині, можливо, хотіла викрасти дитину. Як захистити малюків?

На Шептицького жінка в масці та хустині, можливо, хотіла викрасти дитину. Як захистити малюків?
  • Невідома у масці, зимовому одязі та хустині підійшла до дитини на вулиці Шептицького в Тернополі. Ймовірно, жінка мала намір викрасти малюка. 
  • Відео опублікували у соцмережах тернополяни 1 липня. Про подію вже знають у поліції. 
  • Як захистити дитину, читайте у матеріалі. 

- Будьте дуже обережними з дітьми, ось що було сьогодні зранку, - пише у Facebook Mykola Golubev

Жінка була одягнута у чорну куртку. На голові у неї - сина хустинка. На обличчі  - маска. Рухи в жінки різкі. Тому, ймовірно, вона молодого віку. 

Відео дня

Перелякана мама встигла забрати малюка. Тому шкоди малечі не завдали. 

Після того, як дитину забрала мати, жінка навіть не намагалась втекти, а просто відійшла на узбіччя. У коментарях тернополяни припускають, що вона могла працювати не сама. 

Поліцію повідомили

Як повідомили у пресслужбі управління Патрульної поліції в Тернопільській області, на гарячу лінію "102" щодо викрадень дітей сьогодні,1 липня, звернень не надходило. 

Проте правоохоронці вже знають про подію. 

За словами начальника відділу комунікації головного управління нацполіції в області Сергія Крети, поліцейським вже повідомили про ситуацію. І наразі правоохоронці проводять оперативні заходи із пошуку жінки. 

Коментарі психологів 

Світлана Кухарук - дитячий психолог 

- Тут йдеться про безпеку дитини. Із раннього віку дітям постійно пояснювати правила безпеки. Правила спілкування з іншими дітьми та дорослими. Важливо знати, що діти віком до п'яти років потребують постійного нагляду на вулиці. 

Нагадуйте про правила безпеки дітям частіше! Адже вони так легко забувають все, чому ми їх вчимо, вони  дуже довірливі…

Також хочу зауважити, що потрібно, насамепед, не панікувати, та не передавати негатив на дітей. Адже зараз досить напружена соціальна обстановка із захворюванням на коронавірус та іншими речами. Тобто батькам не завадить зайва обережність, але дітей надмірно лякати не варто. 

 

Михайло Козюк  - поліцейський психолог 

З раннього віку дитина повинна чітко знати правило: ніколи не вступати в розмову з незнайомими людьми і нічого не брати у них без присутності батьків. Поясніть дитині, у разі якщо незнайомець схопив її за руку і кудись тягне, дозволені абсолютно всі методи самозахисту: крики, укуси, удари  тощо. До речі, кричати в подібній ситуації потрібно не «Допоможіть!», а «Це не мій (моя) тато (мама)!», «Мене звати так-то, зателефонуйте моїм батькам за номером ……». 

Важливо також правильно заспокоїти дитину, якщо вона стала жертвою. Поясніть :"Ти не винен у тому, що сталось", "Я захищу тебе", "Таке більше не повториться". Дитині важливо відчувати себе у безпеці. Тоді вона уникне психологічних наслідків.  У разі таких випадків, одразу звертайтесь до правоохоронців. 

Якщо ви помітили на вулиці жінку, схожу за описом, яка намагається підійти до дітей - звертайтесь на гарячу лінію "102". 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (52)
  • Таня Мричко

    Поведінка мами шокувала яка далі говорила по телефону
  • Svitlana

    Xvora
  • Ростислав Гарасимчук

  • Лана Даль

    Одежда не для летного сезона!Женщина БОЛЬНАЯ на психику
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up