Партнер рубрики Події

Столітній ювілей святкує ветеранка Тернопільського медичного університету Ярослава Коморовська

Столітній ювілей святкує ветеранка Тернопільського медичного університету Ярослава Коморовська

Столітній ювілей святкує Ярослава Михайлівна Коморовська – ветеран Тернопільського національного медичного університету, яка понад 30 років пропрацювала спочатку асистентом, а далі доцентом кафедри нервових хвороб.

Ювілярку привітав ректор ТНМУ, професор Михайло Корда.

— Колектив університету глибоко поважає і шанує Вас як науковця, висококваліфікованого клініциста-невропатолога, досвідченого педагога і вихователя студентської молоді за багаторічну невтомну працю, високий професіоналізм, сумлінне виконання своїх службових і громадських обов’язків. Ваші порядність, інтелігентність, працелюбність, уважне ставлення до людей, прагнення робити добро заслуговують найвищої оцінки і є прикладом для наслідування новими поколіннями студентів, молодих лікарів, науковців і викладачів, зазначив він.

Відео дня

У рідному університету  Ярославі Михайлівні побажали доброго здоров’я, невичерпного життєвого оптимізму, людського тепла, душевного спокою, добробуту, родинного благополуччя і затишку, активного й щасливого довголіття.

Ярослава Михайлівна пригадала деякі віхи свого життя, зокрема, як після закінчення Львівського державного медичного інституту і близько 20 років практичної лікарської практики приїхала на роботу до Тернопільського медичного інституту, захистила кандидатську дисертацію та пропрацювала у ньому до пенсії. Охоче поділилася ювілярка своїми спогадами з юності, розповіла про важкі часи, у які їй прийшлося жити, і про Україну, що бореться за свою незалежність протягом усієї історії.

Не могла не згадати Ярослава Михайлівна про свого покійного чоловіка – Ростислава-Юрія Теофіловича Коморовського – відомого науковця, хірурга, доктора медичних наук, професора, з яким вона прожила у злагоді понад 50 років. Присутні пом’янули світлу пам’ять про нього хвилиною мовчання.

Завершилася зустріч виконанням для ювілярки «Многая літа» і побажаннями міцного здоров’я і Божого благословення!

Нагадаємо, нещодавно ми розповідали історію жительки Підгаєцької громади, якій виповнилось сто років. Своє свято ювілярка Ярослава Фофуліт відзначала у великій родині — має доньку й сина, трьох онуків, шістьох правнуків та одного праправнука.

Читайте також:

100 років виповнилося жительці села Звиняч, що на Чортківщині

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Лариса Андрашко

    Многая літа
  • Tanya Pastushenko

    Вітання ювілярці !

    Robert Carlson reply Tanya Pastushenko

    Tanya Pastushenko Привіт, ти справді дуже красива та приваблива жінка, і я дуже вражений твоєю публікацією. Я вірю, що жоден чоловік, який знає справжнє значення краси, не встоїть перед тобою. Я хотів би, якби ми могли бути друзями, я намагався надіслати тобі запит про дружбу, але він не пройшов, сподіваюся, ти не проти надіслати мені запит про дружбу або можеш додати мене до свого списку друзів. Дякую

keyboard_arrow_up