Стоянку облаштували на зеленій зоні

Стоянку облаштували на зеленій зоні
Про стоянку на декілька автомобілів, яку облаштували на зеленій зоні біля будинку на бульварі Петлюри, 2, в редакцію повідомили читачі. Люди нарікають, що автомобілі стоять там, де мала б рости трава.

За вказаною адресою ми дійсно побачили облаштовану "приватну" стоянку. Приватну, бо заїзд на "паркомісця" перекривають спеціальні турнікети, забетоновані в асфальт. Опустити ці вертикальні загородження можна лише з допомогою ключа.

- Це ж не нормально, погодьтесь, - каже читач Володимир, який до нас звернувся. - Розумію, що місць, де можна залишити автомобілі, бракує у всіх дворах. Причини різні: і збільшення транспорту, і ущільнена забудова, яку підтримує міська влада і при тому не дбає про інфраструктуру, зокрема й щодо місць для паркування. Але робити з газону поряд з дитячим майданчиком повноцінну стоянку, та ще й для обраних – занадто. Вплиньте, будь-ласка, якось на ситуацію.

Така стоянка – нелегальна. Аби дізнатися, хто "закриває очі" на її існування, звернулися до обслуговуючого підприємства "Сонячне", яке опікується будинком по Петлюри, 2.

Відео дня

- Ми вивчали це питання, - каже керівник підприємства Мирослава Ленчишин. - Але ця прибудинкова територія відноситься до ПП "Совр", а тому ми не можемо впливати на ситуацію.

В ПП "Совр" повідомили, що питання не до них, бо будинок на балансі підприємства "Совр-1". Головний інженер цього підприємства розповів про ситуацію в дворах та про стратегію дій жеку.

- Там проблема в тому, що люди з двох будинків і до встановлення цих "паркоматів" ставили авто, - говорить головний інженер Юрій Богун. - Але знайшлось декілька хитрих мешканців, які собі ті місця, так би мовити, "закріпили" за своїм транспортом. Це, до речі, не сподобалось іншим мешканцям, і один з тих паркоматів зламали. Вчора я спілкувався з людьми і вкотре попередив, що ці речі треба демонтувати, бо самовільно робити стоянки чи паркувати на зелених зонах, та ще й з персональним місцем не можна. Люди або самі ліквідують те, що зробили, або демонтує жек. Найближчим часом ситуація буде вирішена.

Закликаємо читачів повідомляти й про інші такі стоянки в Тернополі, бо ж негоже, коли "мудрі" люди інших роблять дурнями і при тому порушують закон.


 


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Анонім

    А що Ленчишинка буде робити, якщо срібляста Мітсубісі (та, що ліворуч на фото) належить її синові???

    Анонім reply Анонім

    перепрошую машина на фото не ліворуч, а праворуч
  • Анонім

    Двір на Злуки 53. Теж троє хитровимаханих відгородили ланцюгом собі газон біля транформатора та паркують машини ексклюзивно.

    Анонім reply Анонім

    Пушкіна 2 - під вікнами 1 під"їзду
  • Олег Фостяк

    Це лише маленька частинка однієї із багатьох проблем які назрівають в місті через порушення містобудівної документації. У часи дотримання в Тернополі законів в сфері містобудування місто забудовувалось чітко за генеральним планом, детальними планами та планами забудови. Мешканці знали, що для них будуть передбачені стоянки автомобілів, гаражі, дитячі садки, школи, поліклініки, об'єкти обслуговування житлового фонду (гаражі прибиральної техніки, майстерні), громадські туалети, діти будуть займатись спортом та у гуртках, клубах. Всі знали що на кожного мешканця міста буде все більше зелених зон,  вулиці будуть мати відповідну кількість озеленення для захисту від шуму, викидів, для забезпечення безпеки руху. Звичайно транспорту на кожного мешканця зараз стало більше, але не значно більше ніж передбачалось на перспективу старими  нормами, тоді кожен четвертий мав мати авто, то в чому ж проблема? Проблема в тому, що  жоден забудовник не виконав містобудівних умов які йому Надала архітектура по забезпеченню стоянками, гаражами та іншими майданчиками своїх об'єктів. Це стосується житлового та нежитлового фонду, Чи не час спитатись в держбудінвестекспертизи, інспекції держархбудконтролю, міської ради про хворобу щирої безкорисливої сліпоти до вимог Законів України, будівельних норм, стандартів та звичайної людяності. Вершина цієї піраміди беззаконня це знищення Привокзального Майдану, адже тут містобудівних умов і бути не могло, які норми там дотримані коли навіть нормальної відмостки там не зробити.  Не здивуюсь якщо плесо Тернопільського ставу замостять штучною бруківкою а на Театральному майдані збудує черговий багатоквартирний житловий будинок одна із відомих будівельних фірм де напишуть що майданчики які не помістились будуть розміщені на інших майданах міста.
  • Lineage-Ii Kg

    Ленчишин брехуха ще та, саме вона знесла дитячі турніки з цього місця і зробила стоянку, директор жеку от собі і дозволила, всі місцеві це добре знають, і це далеко не єдиний момент про неї, захочете, взнаєте набагато більше, там тюрми на років 400 буде як мінімум за все.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up