Партнер рубрики Події

Стріляв таки начальник Держкомзему

Стріляв таки начальник Держкомзему
Роман Папіровський, згідно з офіційною версією, по людях не стріляв. Чоловік, як повідомили в обласній міліції, вночі "зайняв оборону" на своєму подвір'ї в Пеньківцях та пострілами з рушниці відлякував активістів автомайдану та людей, котрі прийшли на його обійстя.

Почалась вся історія зі стріляниною, за інформацією від автомайданівців, уночі з 22 на 23 лютого неподалік автомайданівського КПП біля Підволочиська. Саме активісти з пропускного пункту помітили чотири позашляховики, які викликали їх підозру. На сигнали зупинитись водії автівок не відреагували. Тож почалось переслідування. Переслідували, бо як повідомили люди, була інформація що в одній з машин перебуває Валентин Хоптян.

- В активістів патруля, які “вели” ті позашляховики, з машин почали стріляти просто на ходу, - розповів учасник автомайданівського патруля Павло. - Згодом, у селі Пеньківці Підволочиського району, зупинили один автомобіль із того кортежу. Пізніше на допомогу активістам зійшлися селяни. Натомість чоловік із тієї машини відкрив вогонь по людях. Стріляв із травматичної зброї гумовими кулями. А ще стріляв і з мисливської. Там були бойові набої. Загалом в машині чоловіка знайшли три стволи: травматичний пістолет, мисливську гвинтівку та ще одну гвинтівку з оптикою. Його затримали у тому ж селі, де відбувалась стрілянина.

Чоловік, як розповіли очевидці, на місці написав заяву, що на нього напали односельчани, розбили йому вікно, тому він почав оборонятися.

Відео дня
> - Це було службове авто, - додає пан Павло. - У нас є протокол опису та вилучення зброї, гільз, патронів тощо. Все це міліціонери вилучили. Постраждалих, слава Богу, немає.

Вже зранку 23 лютого від тернопільських самооборонців з'явилась інформація, що за зброю взявся один з землеупорядників обладміністрації. Тоді прізвища не назвали. Але від міських активістів усі дізнались, що стрілець — саме пан Папіровський. Про такі ж підозри повідомили й керівники автомайдану.

- Я не можу зараз стверджувати на 100%, що мова йде саме про начальника Держкомзему. Але інформація про те, що затримували саме його, є, - сказав один з керівників автомайдану Юрій Остап'юк. - Краще цю інформацію підтвердити в правоохоронців.

В обласній міліці також вказали на посадовця та поділились інформацією, яку мають. Варто написати, що міліціонери не бачили всього перебігу конфлікту і застали лише ситуацію на подвір'ї.

- У конфлікті дійсно брав Роман Папіровський, - повідомили в секторі зв'язків з громадськістю. - Згідно з наявною інформацією, інцидент виник на власному подвір'ї чоловіка. Мала місце й стрільба з рушниці. Стріляв чоловік з балкону будинку в повітря. Згодом пояснив, що таким чином захищався від людей. Міліцію на місце події викликав Роман Папіровський.

Зброя, як встановили правоохоронці, зареєстрована. Окрім рушниці в посадовця був нарізний карабін та пістолет для відстрілу гумових набоїв. Міліціонери вилучили приватний арсенал та забрали до райвідділку міліції. Туди завезли й чиновника. Але після документування чоловіка відпустили. В міліціонерів є дві заяви — від пана Папіровського на людей, і від людей на пана Папіровського. Правоохоронці внесли відомості про випадок до журналу обліку (не плутати з єдиним реєстром досудових розслідувань) та склали на посадовця адмінстративний протокол за статтею 191 кодексу України про адміністративні правопорушення. Згідно зі статтею “Порушення правил зберігання, носіння або перевезення вогнепальної мисливської чи холодної зброї” чоловік може заплатити штрав у розмірі 170 гривень.

На адресу пана Романа лунають нові звинувачення.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (43)
  • Anonymous

    Если мое имя и фамилия вам не очем не говорит, то я не собираюсь вам более личные отчеты давать!!
  • Anonymous

    Ти хто така ?
  • Anonymous

    Совершенно верно!!(:smile:)
  • Anonymous

    Люди!!! Сколько можно сплетничать и поливать человека грязью????!!!!Так сильно захотелось,осудили… Раз… и — хватит… Почему вы берётесь снова — Пересказывать бестолковое, Каждый раз добавляя что-то новое… Сколько можно в грязи копаться??? Неужели Вам нечем заняться???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up