Партнер рубрики Події

Строковики у військкомати не поспішають

Строковики у військкомати не поспішають
Призовники Тернопільщини не поспішають приходити до призовних дільниць. За таке ухилення передбачена кримінальна відповідальність, нагадує начальник відділу комплектування та призову, заступник міського комісара, підполковник Олег Денисюк.

- З 1 квітня в районних військових комісаріатах розпочали роботу призовні комісії, - каже він. - На засіданнях таких комісій призовників призвали на строкову військову службу та вручили повістки в ту чи іншу команду для відправки у військові частини наших Збройних сил. Хочу зауважити про низьку явку призовників до призовних дільниць. Мотивуючи тими чи іншими причинами, вони ухиляються від прибуття до військового комісаріату. Хотілося б нагадати, що це не є захід за бажанням призовника. У конституції України чітко написано, що є конституційний обов’язок і є кримінальна відповідальність. 

Тут не йдеться про вступ до вищих військових закладів, де призовник за бажанням може вступати в той чи інший вуз, а може й не вступати, продовжує пан Денисюк. 

- Ми говоримо про захист Батьківщини. Це - обов’язковий захід, - каже він. - І нагадую вам закон України "Про військовий обов’язок та військову службу" де написано, якщо за будь-яких обставин повістка призовнику не надійшла, він зобов’язаний у десятиденний термін з моменту виходу указу президента з'явитися до призовної дільниці. Тому хто не встиг або переплутав призив з навчанням за бажанням у вищих військових навчальних закладах або коледжах, пропоную за короткий час і термін прибути до військових комісаріатів для проходження медичного огляду та на засідання призовних комісій. 

Також Олег Денисюк нагадує, що в області триває відбір та призов на військову службу за контрактом, а також для вступу у вузи. Всі деталі про це все надають у військових комісаріатах. 

До слова, призов у 2015 році в Україні триватиме в період - квітень-травень і жовтень-листопад. Через зміни в законодавстві призовний вік сьогодні - 18-27 років. 

 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анонім

    Людей бракує? Та в попередній хвилі повно людей, які за рік в АТО і близько не були. Можна було робити щомісячну ротацію, щоб одні і ті ж  не сиділи в окопах по півроку. Менти собі ходять - діючі та бувші - 40 річні пенсіонери. Хоча АТО - це в першу чергу їх справа.

    Якщо таки мало людей - більше призивайте в містах міліонниках і на сході в прифронтових районах. Скільки там тої Тернопільської області. Один Київ - три Тернопільські облсті, а з Києва чомусь беруть менше.
  • Анонім

    Порошено добре шуганув наш воєнкомат, сказав, не виконаєте плану мобілізації самі підете в АТО. От наші воєнкоми і стараються чуть не кожен день стаття в пресі
  • Анонім

    Тобто,якщо комусь банально повістки не вручили,по ряду обставин,він всеодно попадає під відповідальність?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Мільйони гривень на протезування: родина пораненого Артема Комісарчука благає про допомогу 20:00 З 20 травня знову діятимуть графіки погодинних відключень світла. Шукайте свою вулицю 19:01 Погода на Тернопільщині у найближчий тиждень: варто чекати на грози 18:03 Який вигляд мала школа №4: відтворили фото з одного ракурсу photo_camera Від читача 16:01 BRAMA: Захист Інфопростору від Онлайн Загроз 17:02 Купують дрони, планують подорожі та пікніки: як 11-класники Тернополя святкуватимуть випускний 16:03 Інсульт молодіє: як виявити перші ознаки та що робити для профілактики 15:02 Тернополянин хотів заробити в інтернеті, а натомість втратив тисячі гривень 14:02 У Тернополі відбувся забіг на підтримку ЗСУ: зібрали понад пів мільйона гривень photo_camera 13:02 Бабусю, хочу вишиванку з танчиками і шахедами: тернопільська майстриня поділилась схемою унікальної сорочки photo_camera 12:00 На кордоні затримали двох чоловік з Тернопільщини, які намагались незаконно виїхати 11:02 До 200 гривень за один квиток: скільки коштує доїхати з Тернополя до міст області 10:03 Війна обірвала життя 20-річного воїна-нацгвардійця з Лановеччини Мерджи Даніеля 09:00 Ніжний на смак і виглядає неймовірно: три варіанти салату «Наречена»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up