Партнер рубрики Події

Стронгмени запросили ветеранів, які проходять реабілтацію, на спортивне змагання «Звитяга Нескорених»

Стронгмени запросили ветеранів, які проходять реабілтацію, на спортивне змагання «Звитяга Нескорених»

Військовослужбовців, які отримали поранення та проходять лікування та реабілітацію у Тернополі відвідали стронгмени та запросили на спортивне змагання «Звитяга Нескорених» для військових та ветеранів. Як усе відбувалося? Про це у матеріалі!

До одного з закладів, де лікуються та проходять реабілітацію військові, завітали представники «Федерації стронгмену України» та Західного хабу МХП, які організували спортивний захід за підтримки міської ради Тернополя Серед них – спортсмен та володар титулу «Найсильніша людина світу» Василь Вірастюк. Вони запросили військових відвідати змагання та взяти у них участь.

У «Звитязі нескорених» візьмуть участь ветерани війни, військовослужбовці, представники силових структур та курсанти. Серед учасників в різних категоріях також будуть брати участь військові, які втратили кінцівки.

Відео дня

– Ми відвідуємо госпіталі, реабілітаційні центри, щоб подякувати та підтримати військових, –каже Василь Вірастюк. – Українські воїни доводять, що вони незламні і ніколи не здаються. Ми вже не вперше відвідуємо військових на реабілітації та запрошуємо взяти участь у спортивних заходах. Дехто спочатку на це реагує скептично. Але коли вони відчувають цю атмосферу, стають учасниками змагань, вони змінюють свою думку та починають долучатися до інших змагань. Спорт допомагає соціалізуватися, організуватися та бути в середовищі побратимів та однодумців.

Багато військових з різних куточків України, які проходять реабілітацію, вирішили приїхати на змагання.  

– Я отримав поранення та втратив кінцівку на Бахмутському напрямку. Сам я з Житомирської області. У Тернополі кілька днів. Було приємною несподіванкою, що до нас завітають стронгмени, щоб поспілкуватися та запросити на захід. Це дуже приємно, адже за нас не забувають, турбуються, допомагають. Обов’язково відвідаю змагання. Поїду в якості глядача та вболівальника, але, можливо, і сам візьму участь, – розповів військовослужбовець Гнат.

Захисники фотографувалися та спілкувалися зі спортсменами, розповідали свої історії та дякували за підтримку.

Також організатори та міський голова дізналися у військових, яка допомога їм потрібна.

Нагадаємо, урочисте відкриття спортивного заходу відбудеться біля причалу у парку ім. Тараса Шевченка о 13:00. Учасники візьмуть участь в різних змаганнях у своїх категоріях. Це жим штанги лежачи, веслування на тренажері, аеробайк, ривок гирі.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up