Суд поки що не допоміг активістам, що борються проти “Вуличної академії”

Суд поки що не допоміг активістам, що борються  проти “Вуличної академії”

Тернопільська Феміда нічим не допомогла активістам, що борються проти будівництва “Вуличної академії”. Своїм першим рішенням у справі суд заборонив проводити роботи поза заасфальтованою ділянкою, у рекреаційній зоні. 


Натомість ті роботи, які проводяться з квітня на обгородженій ділянці, суд не зупинив.

Нагадаємо, противники будівництва так званої “Вуличної академії” у Парку Нацвідродження почали боротьбу проти будівництва у судах. Перший крок у цій площині — позов у Тернопільський окружний адміністративний суд. Тут тернопільські активісти хочуть добитись визнання протиправними дій та рішення відділу Державного архітектурно-будівельного контролю Тернопільської міської ради із надання дозволу від 22 січня 2018 на виконання будівельних робіт соціально-спортивного центру «Вулична академія». Аби роботи призупинилися на час судової тяганини, активісти подавали і заяву про забезпечення позову. Відповідь на заяву Окружний адмінсуд дав у вівторок, 8 травня.

- У заяві про забезпечення позову йшлося про заборону проведення будь-яких робіт на ділянці, відведеній під будівництво “Вуличної академії” на час розгляду справи у суді, - каже активістка Юлія Мамчак. -  Її суд задовольнив частково — заборонив будувати тільки у Р-3, рекреаційній зоні, а там і так не можна будувати! Тобто, рішення суду нічого не дає.


Втім, активісти не збираються відступати, адже переконані — правда на їхній стороні, а розгляд справи по суті — іще попереду. 

- Особисто для мене ця ухвала нічого не значить, це можна порівняти з частковою вагітністю жінки, - написав у “Фейсбуці” активіст Олег Синовець. - Знаю точно, що боротьба продовжується, нові люди долучаються, справа набирає все більшого резонансу і перемога з допомогою суду, або без його допомоги, рано чи пізно буде за нами! Ніхто ні збирається відступати чи опускати руки!

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Bondzyukh Nadiya

    Будь ласка, підпишіть та поширте петицію "Збереження паркових зон" http://petition.te-rada.org/petition/7 Дякую за увагу!

  • Діонісій

    Ви подивіться, який суддя, в камеру не влазить, ну в фото камеру, в звичайну може влізе :)
  • dream dream

    Шановна редакція 20 хвилин, мушу зауважити про непрофессіоналізм ваших деяких журналістів та однобокість висвітлення матеріалів що стосуються проблемм парку. Для прикладу у цій статті, та багатьох статтях що стосуються робіт активістів у парку активно піаряться Юля Мамчак і Олег Синовець, але не згадуються десятки інших людей які патрулювали парк, робили баррикади, або навідь були побиті тими самими хуліганами що постійно ходять поряд із забудовою. Тому статті в яких ПОСТІЙНО висвітлюється тільки коментарі двох активістів із цілої группи активних людей, є у дечому недостовірними та однобокими.

    Знаєш, хто reply dream dream

    Тобі болить доля парку, чи те, що тебе не згадали? Так, заспокойся, радості ""героям" згадка в публікації не приносить, швидше проблеми. Хочеш проблем? Давай ініціативу! Тобі буде! І користь людям!

    Константин Дячук reply Знаєш, хто

    А хіба важливо ХТО бореться? Важливий результат. Не коментар конкретної особи а конкретний результат по справі. Суд програно, у активістів про яких тут не написали вже є травми і побита техніка, Ось вам і результат, голі факти. Дрім не зважай на троллів які навідь не бажають спілкуватись відкрито.

    Знаєш, хто reply dream dream

    Костя, йди в баню. Спершу розберись, що таке непрофесіоналізм, а тоді пиши

    Константин Дячук reply Знаєш, хто

    А я тут до чого? Хоча із попереднім коментатором у дечому згідний.

    dream dream reply Знаєш, хто

    Я взагалі то не Костя. Ви мене із кимось сплутали.

    Знаєш, хто reply dream dream

    В чому проблема? Зверніться і розкажіть, що і де вас хвилює, назвіться, доповніть і буде вам щастя! Напишіть в редакцію, скажіть, що не сказано, напишіть автору, хто вам не дає висловитись, ще й купа інших сайтів розтягне на статті! Пишіть, виступайте, пишіть у себе в соцмережах, пишіть на сайті міськради. Поле неоране. Вас почують і напишуть!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 млн грн 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області Від читача 10:01 Набір до патрульної поліції Тернопільської області триває 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up