Партнер рубрики Події

Суд з прокуратурою і міськрадою: Генплан пробують не помічати

Суд з прокуратурою і міськрадою: Генплан пробують не помічати

В судовому засіданні щодо скасування рішення міської ради, яким прокуратурі області виділили 35 сотих землі неподалік літака, знову оголосили перерву. Суддя вивчатиме документи й доводи сторін. А в справі їх три: позивач від громадської спілки, прокуратура області й міська рада

Нагадаємо, до суду з позовом звернувся депутат міської ради, журналіст та заступник голови ГС «Рада бізнесу Тернопілля" Андрій Шкула. Власне від імені спілки він і намагається добитись скасування рішень, якими в 2013 році прокуратурі дали зелену зону під будову. Згідно з діючим Генеральним планом Тернополя, там зелена зона спецпризначень. Тобто давати землю під будову - порушення закону. Крім того там десятки дерев, а частина тернополян ту місцину взагалі вважає парком.
Головує у справі голова суду Роман Грицак. Вже було три (з сьогоднішнім) судових засідань. Кожна  сторін, що логічно, стверджує своє. Найцікавіша, зважаючи на реакцію зали, була думка прокуратури. Її представниця переконувала, що все «чисто» і законно, зважаючи на ... довідку відділу Держгеокадастру (в минулому держземагенство - авт.) та статистичній звітності по землі. При тому, що основним містобудівним документом є Генплан, який порушили в догоду тій же прокуратурі.
Яким буде рішення суду спрогнозувати важко. Та приймати рішення, зважаючи які комерційно-владно-прокурорські інтереси там «сидять», пану Грицаку буде не просто.
Щодо громадян, які прийшли підтримати позов в залу, то їх було біля трьох десятків: депутати, активісти, громадські діячі, прості тернополяни.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up