Партнер рубрики Події

Суд забрав землю з-під частини "Тернопільського Межигір'я"

Суд забрав землю з-під частини "Тернопільського Межигір'я"
Окружний адмінсуд скасував 8 серпня рішення екс-губернатора Хоптяна, у якому посадовець надавав забудовнику Ігорю Гуді в оренду землю біля берега Тернопільського ставу. Як відомо, цю територію поруч Дального пляжу підприємець уже огородив та почав зводити відпочинковий комплекс.

- Суд постановив адміністративний позов задовільнити і скасувати розпорядження голови Тернопільської обласної державної адміністрації від 4 вересня 2013 року про видання у платне довгострокове тимчасове користування лісової ділянки громадянину Гуді, - оголосив вердикт суддя Петро Баб'юк.

Позивачем були кілька місцевих громадських активістів. На їхню думку, "Креаторбуд" розпочав будівництво у природоохоронній частині парку "Загребелля". 

Відповідач у судовій суперечці - Тернопільська обласна держадміністрація. Ігор Гуда - "третя сторона" зі сторони відповідача. Його представник та адвокат Іван Бочан вважає, що прийнятим рішенням суд проігнорував законодавство України.

Відео дня

- Відповідно до якого голова ОДА і видав своє розпорядження про надання землі в оренду пану Гуді, - пояснює адвокат. - Впродовж найближчих 10 днів ми вирішимо питання щодо подачі апеляційної скарги.

За його ж словами, навіть якщо "Креаторбуд" програє і апеляцію, то усе одно продовжить зводити неподалік берега Тернопільського ставу будівлю під відпочинковий комплекс.

Мова про колишню човникову станцію. Її, за словами представника Ігоря Гуди, надавало уже не ОДА, а мерія Тернополя.

- Ця ділянка належить пану Гуді як об'єкт нерухомого майна. Тому він має право там продовжувати будівництво, - зауважив чоловік.

Як уточнив адвокат, на землі, яку у забудовника відібрав суд, мали бути розміщені альтанки, декоративні дерева тощо.

Загалом чоловік вважає, що тернополяни повинні "аплодувати такому інвестору, як Ігор Гуда".

- Адже він націлений збудувати об'єкт, який мав би продовжити традиції забудови Тернополя і стати в один ряд поруч з такими пам'ятками архітектури як Надставна церква, Тернопільський замок тощо, - запевняє Іван Бочан.

Він же акцентує: "Територія, взята на 49 років в оренду для експлуатації, згодом залишиться місту".

Щодо рішення суду, представник директора "Креаторбуду" заявив: "Я думаю, що це питання найближчим часом буде вирішене".

До слова, ось весь текст-позиція Ігоря Гуди та його адвоката щодо доцільності зведення біля Дального пляжу відпочинкового помплексу:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (19)
  • Роман

    То таки мерія давала дозвіл?! То ось звідки тирчать жирні руки Надала!

    Робокоп reply Роман

    Гуда купив гараж. Згідно законодавства має бути оформлена земля під тим гаражом. Він її оформив.

    Андрій reply Робокоп

    Ну почнемо з того що гараж Гуда не купив. З цим будуть розбиратись правоохоронні органи. І дуже цікаво як під гараж площею 122 кв.м. надали земельну ділянку площею 800 кв.м.?
  • дивисьгенплан

    А мабуть ні! Гуда лукавить. В генплан міста внесли гудину ділянку вже після затвердження його. В справжньому генплані її не було і не могло бути. Адже генплан розробили в 2008 а гуда придбав гараж пізніше. Тут є фактично підробка документів. От чи хтось захоче це перевірити невідомо. ЧИ АРХІТЕКТОРИ НАПЕРЕД ЗНАЛИ ЩО ЦЯ ЧАСТИНА СТАНЦІЇ БУДЕ НАЛЕЖАТИ ГУДІ А ПОТІВ ВІН НЕОДМІННО ЗАХОЧЕ БУДУВАТИ ЦЕЙ ФАРС.
  • іра

    який адвокат так і пише...
  • Толік

    а суддя-молодець.... якщо не домовлено вище, і це рішення все одно скасують.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up