«Сухий закон» відміняється? Який алкоголь дозволили продавати

«Сухий закон» відміняється? Який алкоголь дозволили продавати

У Тернопільській області діє заборона на продаж алкогольних напоїв. Під час брифінгу обласної військової адміністрації повідомили, що деякі слабоалкогольні напої дозволені до реалізації, тому в магазинах та закладах можуть відновити їх продаж.

Як пояснив голова ОДА Володимир Труш, Тернопільщина – не єдина область, де вводять послаблення. Це дозволяє постанова Кабінету Міністрів. 

– У постанові Кабміну чітко вказано, що пиво є слабоалкогольним напоєм, який має вміст спирту до 7%, тому воно може продаватися. Відповідно до звернень місцевих виробників, ми все-таки прийняли рішення дозволити реалізацію пива, – каже він.

Такі ж послаблення почали діяти у Хмельницькій, Львівській, Івано–Франківській області – розповів Володимир Труш.

Відео дня

Всі інші міцні напої і надалі заборонені до реалізації.

– Ці послаблення не означають, що найближчим часом буде дозволена реалізація всіх алкогольних напоїв, – розповів очільник області.

Також в області продовжує діяти «акція» для водіїв напідпитку. За водіння в нетверезому стані автомобіль конфіскують та передадуть на потреби ЗСУ. Лише за минулу добу, 9 березня, в області вилучили ще п’ять машин у водіїв, які випили і сіли за кермо – розповів Володимир Труш.

А ви підтримуєте рішення дозволити продавати слабоалкогольні напої? Проголосуйте та напишіть у коментарях!

Опитування

А ви підтримуєте таке рішення?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up