Партнер рубрики Події

Сусід вирішив розширити квартиру добудовою

Сусід вирішив розширити квартиру добудовою
  • На вулиці Карпенка в одній з багатоповерхівок власник вирішив розширити свою квартиру добудовою.
  • Одні мешканці обурились, іншим – байдуже. Що робити в таких випадках та куди звертатися, дізнавався журналіст «20 хвилин».

Про добудову на першому поверсі будинку №7 на вул. Карпенка повідомив пан Сергій.

- Власник квартири, який вирішив розбудувати свою квартиру, не погоджував це з мешканцями будинку, – розповідає пан Сергій. – Огляд з вікна через добудову не може бути перекритий. Цього вимагають будівельні норми. У сусідніх квартирах з’явиться грибок через цю споруду. Навіть якщо власник має дозвіл на будівництво, то незрозуміло, як він зміг його отримати, бо порушує будівельні норми.

Відео дня

Журналіст «20 хвилин» поговорив з іншими мешканцями будинку, але вони розповіли, що добудова їм не заважає, бо вона знаходиться з іншого боку під’їздів. Як розповів пан Вадим, власник давно планував розширювати квартиру і зібрав усі дозволи. Із самим господарем журналісту поспілкуватися не вдалося.

- Багато людей хоче собі розширити помешкання, то чого ми маємо буту проти? – розповідає одна з мешканок будинку пані Марія. – Особисто мені ця прибудова не заважає. Власника квартири я знаю – порядна людина.

Балансоутримувачі будинків не відслідковують, чи виконують тернополяни перепланування. У разі виявлення несанкціонованих добудов – мешканці мають звернутися зі скаргою у відділ державного архітектурно-будівельного контролю, який знаходиться за адресою вул. Шевченка, 1, кабінет №35.

Як розповіли журналісту «20 хвилин» у відділі державного архітектурно-будівельного контролю, у разі виявлення порушень, власника притягнуть до відповідальності. За незаконні добудови чинним законодавством передбачені штрафні санкції.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Анонім

    Там ще сусід з другого поверху буде будувати все до того йде ,і фундамент там я так бачу  для другого поверху
  • Сергій

  • Господар

    курва, як зажди, сусідів жаба душить. І сам не гам і другому не дам.

    Сергій reply Господар

    Пане "гоподарю", дана прибудова порушує законодавство і буде демонтована.
  • Господар

    курва, як зажди, сусідів жаба душить. І сам не гам і другому не дам.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up