Партнер рубрики Події

Свинка Пеппа, майстер-клас малювання на склі та гра на барабанах: куди піти у Тернополі 18-19 березня?

Свинка Пеппа, майстер-клас малювання на склі та гра на барабанах: куди піти у Тернополі 18-19 березня?
  • Підходить до завершення насичений робочий тиждень. Містяни у п’ятницю планують своє дозвілля на вихідні.
  • Вони у Тернополі цього разу насичені концертами, виставами і цікавими розвагами для малечі. Ви зможете послухати легендарні хіти у рок-виконанні,долучитись до збору коштів на ЗСУ під час стендапів або створити свою великодню писанку
  • Всі ці події пройдуть у Тернополі 18-19 березня. «20 хвилин» зібрали для вас найцікавіші заходи, які можна відвідати і відпочити. Багато з них – безкоштовні і доступні кожному.

Афіша заходів у Файному місті багата і різноманітна. Аби ви провели два дні вихідних не у домашній обстановці, ми підготували для вас підбірку, куди піти і що подивитись у Тернополі.

Деякі події мають благодійний характер і спрямовані на підтримку нашої армії. Частина – платні, однак спрямовані на ваш саморозвиток і отримання нових знань. Більшість оголошень взяті з платформи MoeMisto, де публікують анонси подій. Також слідкуйте за оновленнями MoeMisto в соцмережі Інстаграм!

Куди піти у суботу, 18 березня?

Циркове Льодове шоу QUEEN

Відео дня

Час і локація: початок о 18:00, Палац культури «Березіль».

Вхід: квитки коштують 200-600 грн (купуйте за лінком: https://ternopol.karabas.com/ua/cirkove-lodove-shou-queen-22/order/).

Циркове Льодове шоу QUEEN – це історія кохання у виконанні провідних артистів міжнародного циркового мистецтва і фігурного катання. «Лід і полум’я, сила і ніжність, палкі почуття і холод заліза, постійна боротьба ілюзії і дійсності в театралізованій постановці на льодовій арені. Ви колись бачили фігуристів на ковзанах висотою 60 сантиметрів? А екстремальні трюки акробатів на льоду? Найвищий художній рівень презентуватимуть 15 артистів-представників цирків, які підкорили арени усього Світу» – йдеться в афіші. Програма відбувається у супроводі світлового шоу та звукового оформлення.

SPIV BRATIV у Тернополі

Час і локація: початок о 18:00,Тернопільська обласна філармонія.

Вхід: квитки коштують 350-490 гривень за лінком: https://ternopol.karabas.com/ua/spiv-brativ-4.

Автори хітів «масква згоріла і втонула», «Бахмут», «Повітряна тривога в Криму», «Після Перемоги», «В городі Херсоні», «Чорнобаївка» та інших завітають у наше місто в рамках туру «НЕПОХИТНИМ». «Після року повномасштабної війни кожен з нас почувається виснаженим. Іноді розумієш, що вже на межі витривалості. Саме у такі моменти відкривається друге дихання. Давайте разом згадаємо заради чого варто залишатись непохитними. Цей вечір допоможе знайти у собі сили рухатись вперед, до нашої Перемоги!» – так описують подію організатори.

Гра «Життєвий Капітал у Дії»

Час і локація: початок о 10:30, тривалість – 4 години 30 хв, адресу повідомлять після реєстрації. 

Вхід: ціну повідомлять після реєстрації за лінком: https://t.me/podiiabusiness_ternopil_bot.

                     

Бізнес-гру «Життєвий капітал» для управління грошима та фінансової грамотності організовує Дія.Бізнес І Тернопіль. Відвідати її може будь-хто. Ведучий гри – Олександр Сохацький, фінансовий радник, підприємець, регіональний керівник ГО ДК «Партнер» на Тернопіллі, амбасадор фінансової грамотності Фонду Гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО). Ми зможете спробувати різні інструменти збільшення доходу та капіталу, а потім втілити свої набуті знання у життя та розбагатіти.

Комедійне шоу «Вірю – не вірю»

Час і локація: початок о 19:00, креативний кластер «Na пошті».

Вхід: будь-яка гривнева купюра.

 «Хто був минулого разу, той знає», – йдеться в анонсі. Місцеві стендапери придумали нове шоу і тестують формат. А контент з попередніх подій можна глянути на Інстаграм-сторінці @art.naposhti.

Екскурсія «Таємниці старого замку»

Час і локація: старт о 12:00, деталі вам повідомлять після реєстрації.

Вхід: запис на екскурсію обов’язковий, по телефону вам скажуть ціну.

А чи знали Ви, що у 1944 році замок став останнім оплотом німецького гарнізону? Був наказ від Гітлера тримати Тернопіль будь-якою ціною. Ще багато таємниць, які приховує ця будівля, можна дізнатись під час екскурсії від «Туристично-інформаційного центру м. Тернополя». Запис на екскурсію обов’язковий. Реєстрація закінчується за день до екскурсії. Записуйтесь за номером: 098 0520 720.

Комедія «Занадто одружений таксист»

Час і локація: початок о 18:00, тривалість – 2 години 20 хвилин, Драмтеатр імені Тараса Шевченка.

Вхід: квитки купуйте тут: https://ticketclub.com.ua/eventsession/14517/.

Вартість квитків становить 130-150 гривень, залежно від обраного вами місця у залі. «Кохання на швидкості – дві дружини на годину. Скільки квартир, телефонів та… дружин потрібно пересічному таксистові для життєвого спокою та рівноваги? Внаслідок нічної пригоди з неврівноваженою бабусею таксист Джон Сміт отримує черепно-мозкову травму. Пролежавши ніч у лікарні, він збивається з графіку і не може пригадати до якої ж дружини необхідно іти в цю годину. А чекають його обидві не на жарт схвильовані кохані…» – такий опис вистави. Режисер-постановник – Микола Бажанов.

Створення картини спиртовими чорнилами

Час і локація: початок о 18:00, простір monadaspace (вулиця Торговиця, 28).

Вхід: участь коштує 500 гривень, кількість місць обмежена, реєструйтесь на Інстаграм-сторінці.

Хочете помалювати та не перейматись за результат? Тернополян кличуть на майстер-клас по створенню картини спиртовими чорнилами. Це чудовий спосіб релакснути та доповнити інтер‘єр арт-роботою. Для малювання будуть використовувати спеціальні чорнила, які сушаться фенами. Тому можна забрати картину після майстер-класу. Проводитиме його художниця Елеонора Бріль.

Куди піти у неділю, 19 березня?

Grandma’s Smuzzi. Тур Незламності

Час і локація: початок о 18:30, Палац культури «Березіль».

Вхід: квитки коштують 290-590 грн (купуйте за лінком: http://surl.li/fnvho).

Усього за кілька років Grandma's Smuzzi досягли популярності. Рокери з Одеси надають нового звучання популярним рок-композиціям, перекладаючи їх українською. Роблять вони це сміливо та агресивно, збираючи сотні тисяч переглядів під кожним треком на YouTube. Хлопці адаптували хіти легендарних гуртів, як Metallica, Rammstein, Manowar, Red Hot Chili Peppers, System of a Down, Linkin Park. 10 березня команда вирушила у «Тур Незламності». У його рамках відвідає і Тернопіль. «Будемо запалювати вогонь в серцях і створювати враження, будемо співати що є сил», – обіцяють музиканти.

Школа для ведучих тренінг-гри «Життєвий капітал»

Час і локація: початок о 10:00, тривалість – 8 годин, адресу повідомлять після реєстрації.

Вхід: участь у школі при реєстрації до 18 березня вартує 4000 гривень. Для ведучих, які проходять школу повторно – 1000 гривень. Реєстрація за лінком: https://forms.gle/DSeoCMBnHYcoy9zL6.

Тернополян запрошують на одноденну «Школу ведучих гри «Життєвий капітал» за авторською методикою. Це сучасна українська економічна гра-симулятор, у якій використані фінансові інструменти, присутні у нашій економіці. За один день тренінгу учасники отримають: авторську методику проведення гри, дізнаються про сценарій та головні її акценти, розуміння різних етапів гри та її секрети, безліч кейсів та корисних ідей, свій особистий план дій по освоєнню нової професії «тренер гри «Життєвий капітал». Проводять заняття тренери ДК «Партнер Тернопілля» Олександр Сохацький і Ірина Лазута. Організатор події: клуб «Партнер» Тернопілля. Кількість місць обмежена.

Дитяча вистава «Весела родина Свинки Пеппи»

Час і локація: початок о 12:00,Тернопільська обласна філармонія.

Вхід: квитки коштують 120-200 гривень, їх можна купити тут: https://ternopol.karabas.com/ua/vesela-rodina-svinki-peppi-16/order/.

«Бажаєш файно провести час разом зі свинкою Пеппою, її родиною та друзями: мамою Свинкою, татом Свином, братиком Джорджем, кроликом Ребеккою і вівцею Сьюзі? Дуже весела інтерактивна музична вистава про родину Свинки Пеппи для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. Яскраве, динамічне шоу, сповнене добрими жартами, веселими піснями, танцями та інтерактивними іграми за участю ляльок та глядачів!» – вказано в анонсі. Вистава розповість про тварин, їхню дружбу, поважне ставлення до старших тощо. Дітям до 4-х років вхід безкоштовний на руках у дорослих.

Стендап від хлопців з «Підпільного»

Час і локація: початок о 19:00, креативний кластер «Na пошті».

Вхід: квитки можна купити за посиланням: https://linktr.ee/naposhti.

Містян кличуть на вечір гумору від київських коміків. Ці парубки знають чим вас розсмішити. На сцені виступатимуть: Антон Стенюк — «Конор МакГрегор» українського стендапу, який жартує та сміється над собою і навколишнім світом; Олександр Качура — бадьорий комік, який довгий час прожив у Китаї та тривалий період виступав англійською мовою у клубах Гонконгу. 20% з прибутку від виступу передадуть на потреби Збройних Сил. На захід безкоштовний вхід для бійців ЗСУ та тероборони.

Барабанне коло

Час і локація: початок о 10:00, тривалість – 2 години, простір monadaspace (вулиця Торговиця, 28).

Вхід: участь коштує 250 гривень, реєструйтесь на Інстаграм-сторінці простору (пишіть у дірект).

Для того, аби взяти участь у колі, не потрібно вміти грати на барабанах. Спробувати себе можуть всі охочі. Захід дасть вам відпочинок, перезавантаження, пропрацювання дрібної моторики рук, яка круто впливає мозок і мислення, гарний настрій, адже без веселощів та жартів не обійдеться. Проведе коло талановитий драмер @tarasshpachuk , який навчає людей грі на барабанах вже 9 років.

Зустріч з психологом і мастер-клас з малювання на склі

Час і локація: початок о 14:00, тривалість – 2 год, Тернопільська обласна бібліотека для дітей.

Вхід: безкоштовний. У рамках проєкту TatoHub для внутрішньо переміщених осіб (з Підгаєцької ОТГ) проведуть арт-терапевтичну зустріч з психологом, а для діток – майстер-клас «Малювання на склі».

Екскурсія «Велич Тернопільської Катедри»

Час і локація: старт о 16:00, деталі вам повідомлять після реєстрації.

Вхід: запис на екскурсію обов’язковий, по телефону вам скажуть ціну.

У ході екскурсії від «Туристично-інформаційного центру м. Тернополя» можна буде піднятись на висоту у 22 метри і розглянути красу міста, а ще спуститись у крипту Катедри та відчути місце сили. Попередній запис на екскурсію обов’язковий. Реєстрація закінчується за день до екскурсії. Записуйтесь за номером: 098 0520 720, або за адресою – вулиця Михайла Грушевського, 2.

Містерія непокори «Голгофа» у Драмтеатрі

Час і локація: початок о 18:00, тривалість – 2 години 20 хвилин, Драмтеатр імені Тараса Шевченка.

Вхід: квитки купуйте тут: https://ticketclub.com.ua/eventsession/14518/.

Їхня вартість становить 130-150 гривень, залежно від обраного вами місця у залі. «Український народ завжди отримував великих людей, які першими йшли і вказували іншим шлях до Бога, свободи, любові. У XX-ому столітті серед церковних діячів такими духовними провідниками були Андрей Шептицький та Йосиф Сліпий. Перший розпочав велику розбудову Української Церкви, а другий – розвинув, поширив, заявив світові про її існування. У житті Йосифа Сліпого відобразилася доля Української Церкви після Другої світової війни. Ісповіднику віри, каторжанину радянських таборів, Патріарху УГКЦ присвячується містерія непокори «Голгофа» – йдеться в описі вистави. Її драматургічна версія та режисура належить народному артисту України Олегу Мосійчуку.

Вистава для дітей «Я – курчатко, ти – курчатко»

Час і локація: початок об 11:00, тоді – о 13:30, тривалість – 50 хвилин, Тернопільський академічний обласний театр актора і ляльки.

Вхід: вартість квитка – 60 гривень. Квитки продаються у касі театру щоденно (крім суботи). Телефони для довідок: (0352) 52-49-54, 52-49-57, 25-15-69.

Пасхальний майстер-клас «Христос Воскрес – Воскресне Україна!»

Час і локація: початок о 10:00, тривалість – 4 години, Тернопільський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді (вулиця Микулинецька, 21).

Вхід: безкоштовний.

У розрізі проєкту «Дружній простір позашкілля для дітей війни» щонеділі працює пасхальний майстер-клас «Христос Воскрес – Воскресне Україна!». Педагоги закладу запрошують учнівську молодь, батьків, гостей Тернополя до виготовлення оберегу українського народу – писанки, як символу життя, відродження України. Для роботи необхідно мати 2-3 сирих білих курячих яйця.

А Ви відвідаєте якийсь із заходів? Або напишіть у коментарях свої варіанти, де можна культурно відпочити у Тернополі на вихідних.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up