Партнер рубрики Події

Свіжі новини з фронту. Українська армія дає відсіч ворогу (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Свіжі новини з фронту. Українська армія дає відсіч ворогу (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
  • Другу добу триває війна Росії проти України. Ряд міст зазнали ракетних ударів. У різних місцях країни відбуваються бої. Війська РФ атакували з боку Донбасу, Криму та Білоруського кордону.
  • Оперативна інформація впродовж 25 лютого щодо російського вторгнення.

17:30 Ворог здійснив обстріл цивільної інфраструктури, два снаряди потрапили у будівлю дитячого садочка в Охтирці: є загиблий

25 лютого у м. Охтирка сталося попадання двох снарядів в двоповерхову будівлю дитячого садочку, внаслідок чого загинув охоронець, постраждала співробітниця садочку та двоє дітей отримав осколкові поранення.

Дітей госпіталізовано до лікарні. На щастя, загорання будівлі не було,адже жертв могло бути більше.

Російські війська продовжують атакувати місто, триває бій.

Відео дня

17:11 Херсонська ОДА повідомила, що російські війська прорвали оборону міста.

Після запеклих боїв втрачено контроль над переправою, повідомляє РБК-Україна.

16:46 Російські війська продовжують нести втрати в особовому складі та техніці.

Оперативна інформація станом на 16:00 25.02.2022 щодо російського вторгнення від Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Російський окупант продовжує наступальну операцію проти України на раніше обраних напрямках за підтримки дальньої оперативно-тактичної авіації та із застосуванням високоточної зброї дальньої дії.

Угруповання Збройних Сил України спільно з силами Територіальної оборони тримають оборону міста Києва та раніше визначених рубежів.

Ворог підступно завдає авіаційні та артилерійські удари по об’єктам цивільної інфраструктури.

Російські війська продовжують нести втрати в особовому складі та техніці.

З початку вторгнення Російської Федерації Збройними Силами України знищено:

танків – до 80 одиниць,

бойових броньованих машин різних типів – 516 одиниць,

вертольотів – 7,

літаків - 10,

крилатих ракет - до 20,

автомобільної техніки - більше 100,

особового складу – більше 2800 осіб.

Підступно діють розвідувально-диверсійні групи противника, переодягаючись в цивільний одяг та просочуються у міста з метою дестабілізації обстановки шляхом здійснення диверсійних дій.

В районі проведення Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation продовжується утримання позицій.

15:20 Оперативна інформація станом на 13:00 25.02.2022 щодо російського вторгнення

Противник продовжує наступальну операцію проти України на раніше обраних напрямках за підтримки дальньої оперативно-тактичної авіації та із застосуванням високоточної зброї дальньої дії, повідомляє Міністерство оборони України.

На Волинському напрямку активних дій наземних угруповань не відмічено. Авіація противника продовжує демонстраційні дії з території Республіки Білорусь вздовж північної ділянки державного кордону України.

На Поліссі окупанти значними силами продовжують наступ у напрямку міста Києва.

Намагаючись зберегти темпи наступу противник вводить на окремих напрямках другі ешелони угруповань. Відмічено висування додаткових підрозділів у напрямку Скадовськ.

Втримавши важкі бої підрозділи Об’єднаних сил зупинили просування противника та зберегли свої позиції. Міст через річку Сіверський Донець в районі населеного пункту Щастя зруйновано.

Підрозділи морської піхоти закріпились на правому березі річки Кальміус.

Інші підрозділи механізованих частин закріпились на визначених рубежах по лінії зіткнення.

Наша система протиповітряної оборони за сьогодні знищила декілька балістичних ракет та як мінімум два літаки ВКС РФ.

14:35 Сьогодні кількість втрат з боку окупаційних військ Російської Федерації складає більше однієї тисячі, повідомляють Сухопутні війська ЗС України. Такої кількості втрат військовослужбовців за такий час бойових дій Росія не зазнавала за увесь час свого існування ще в жодному збройному конфлікті, який розпочинала, зазначає Міністерство оборони України

11:00 До строю авіації Повітряних Сил #ЗСУ повертаються десятки досвідчених військових льотчиків від капітана – до генерала, які раніше були звільнені з війська в запас. Про це інформує Командування Повітряних Сил ЗСУ / Air Force Command of UA Armed Forces 

На зображенні може бути: літак та на відкритому повітрі

10:20 РБК-Україна В Офісі президента назвали найнебезпечніший напрямок російського вторгнення на цю мить. За словами радника голови ОП Олексія Арестовича, йдеться про напрямок Димер-Іванків. Бої йдуть у районі Гостомеля, Ворзеля та Бучі. Знищені кілька ворожих вертольотів та колона бронетехніки.

10:15 Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine Оперативна інформація станом на 10:00 25.02.2022 щодо російського вторгнення

Російські окупанти продовжують наступальну операцію проти України на обраних напрямках із застосуванням високоточної зброї дальньої дії та оперативно-тактичної авіації.

Управління та наведення авіації здійснюється літаками типу А-50 з території Мінської області у повітряному просторі Білорусі і ТОТ АР Крим. З метою залякування населення України ворог все частіше вибирає для ураження об’єкти цивільної інфраструктури та житлові будинки.

Також відомо, що на білоруському аеродромі ГОМЕЛЬ здійснили посадку російські Іл-76 з десантниками на борту.

Через ушкодження злітної смуги аеродрому ГОСТОМЕЛЬ, противник вирішив висуватись своїм ходом з території Білорусі в напрямку ГОМЕЛЬ-ЧЕРНІГІВ-КИЇВ.

На Сіверщині підрозділи 1 отбр по річці БІЛОУС зупинили противника.

Зараз ворог, отримавши гідну відсіч оборонців Чернігова, намагається обійти місто та здійснити наступ на столицю. З цією ж метою, наступу на КИІВ, не рахуючись з втратами, ворог рветься на напрямку КОЗЕЛЕЦЬ-БРОВАРИ та напрямку КОНОТОП-НІЖИН-КИЇВ. Втрачено місто КОНОТОП.

На півдні противник продовжує здійснювати свої загарбницькі плани вийшов на рубіж ХЕРСОН, НОВА КАХОВКА, КАХОВКА з метою утримання дамби Північнокримського каналу для забезпечення водою тимчасово окупованого півострова Крим. Веде бій за українське місто МЕЛІТОПОЛЬ.

На Донецькому напрямку без змін: противник успіху не має, мети виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей на досяг. Не припиняє обстріли підрозділів об’єднаних сил.

На Слобожанщині в районах ХАРКОВА та ВАЛУЙКІВ підрозділи зі складу сил оборони продовжують ведення оборонних боїв, зупинили противника та закріпились по визначеному рубежу.

Угруповання Повітряних Сил здійснює відбиття повітряних ударів противника. Продовжує ведення систематичних бойових дій. Веде постійну повітряну розвідку.

Загалом Угруповання об’єднаних сил веде оборонну операцію та намагається зупинити противника по всій лінії зіткнення.

Вступайте до лав Збройних Сил України та Сил ТРО!

Земля під ногами окупанта має горіти!

10:15 Втрати російських окупантів на 09.00 25 лютого: Міністерство оборони України

На зображенні може бути: одна або кілька осіб та текст «втрати противника станом на 9:00 25 лютого 2022 року лтаки гелкоптери танки броньована TEXHIKA >30 130 втрати особового складу противника оріентовно (уточнюеться) 800 oci6»

9:30 Під Гостомелем українські військові спалили колону російських військ

Українські солдати продовжують тримати оборону в місті Гостомель Київської області. Військові спалили колону техніки російських окупантів. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням Сухопутні війська ЗСУ.

9:09 Ситуація на ЧАЕС — станція працює, працівники в заручниках

Яка ситуація станом на ранок 25 лютого, розповіла радниця міністра з питань зони відчуження в Міністерстві захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України Лала Тарапакина.

"ЧАЕС. Фактично, працівники станції є заручниками зараз. Але в першу чергу - заручниками свого професіоналізму і совісті. Це об'єкт, який не можна покинути, щоб не відбувалося", - повідомила вона.

Також Тарапакіна додала, що зараз обстановка на ЧАЕС спокійна і станція працює.

8:41 Поблизу Старобільська українські артилеристи завдали втрат окупантам

В районі Старобільська українська артилерія розбила колону російської техніки, що готувалась до переправи через річку Айдар, повідомляє Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation

Ворог прорвався через український кордон та намагався зайти з тилу, завдати удар та розірвати лінію оборони українських військ.

В результаті окупанти зазнали втрат і відступили.

8:25 Під Черніговом відбито прорив російських військ. Техніку ворога захоплено

Поблизу міста Чернігів військові відбили прорив військ РФ. При цьому, ворожу техніку було захоплено разом із документами росіян. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

"На чернігівському напрямку та безпосередньо на підході до Чернігова українським військовим вдалося утримати оборону та відбити прорив російських військ", - написав він.

За його словами, ворожа техніка вимушена була відступити з Чернігова у напрямку Сєднєва та з Городні у Семенівку.

"Захоплено ворожі трофеї у вигляді техніки та документів з особистими даними росіян", - додав Залужний.

6:00 Оперативна інформація від Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine 

Сьогодні вночі сили оборони продовжили спротив значним наступальним угрупованням російських окупантів.

Противник наніс повітряний удар по підрозділам в районі міста КРОПИВНИЦЬКИЙ.

Відмічено значну активність ворожих вертольотів в районах вище ВИЛКОВОГО та з ТИРАСПОЛЯ.

Десантно-штурмові війська ЗСУ ведуть бойові дії в районах населених пунктів ДИМЕР та ІВАНКІВ, куди просунулась велика кількість броньованої техніки противника, та зупинили переважаючі сили ворога на рубежі річки ТЕТЕРІВ. Міст через річку зруйновано.

Ще одна тактична група зі складу сил оборони утримує аеродром ГОСТОМЕЛЬ, до якого вчора рвались російські повітряні десанти.

Повітряні Сили Збройних Сил України захищають небо над Києвом. Так, після 04:00 українська система протиповітряної оборони не дала долетіти двом смертельним подарункам «братів» до столиці.

Вступайте до лав Збройних Сил України та Сил ТРО!

Земля під ногами окупанта має горіти!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Лілія Сосна

    Боже,допоможи нашим хлопцям!!!
  • Ivanna Shumka

    МАТИ БОЖА ВІЗЬМИ ПІД СВОЮ ОПІКУ🙏🙏🙏
  • Ала Сітарчук

    Мати Божа допоможи!🙏🙏🙏
  • Оля Ремінник

    Боже,дай сили нашим захисникам не впустити агресора !!!! Хай Бог Вам допомагає,тримайтеся,рідненькі !!!!

keyboard_arrow_up