Фонтан навколо себе зібрав іменинницю, 2-річну Яну, бабусю з внуками та іноземців

Фонтан навколо себе зібрав іменинницю, 2-річну Яну, бабусю з внуками та іноземців
  • Четвер, 5 липня. На вулиці +25. А в Центрі - море людей: сім'ї, компанії, молодь, закохані пари, матусі з колясками, дідусі та бабусі...
  • В кожного з них є своя історія, а один і той же день у кожного проходить по-різному. 
  • Що робили люди біля фонтану на бульв. Шевченка і хто вони, цікавилась журналістка "20 хвилин". 

В одній з арок біля фонтанів на бул. Т. Шевченка сиділо двоє малюків. Одного прабабуся годувала "Корівкою", а інший сидів поруч з прадідусем і щось грав у телефоні.

- Їхній дідусь, наш син, пішов в магазин за водою, а ми тут на лавочці чекаємо, - розповідає Любов Рудяк. - Молодшого звати Макар, йому 2 роки і 2 місяці. Матвію - 4 роки і три місяці. 

Батько малечі зараз на роботі у Львові. А мама, поки з дітьми гуляють рідні, готує вдома їсти. 

Відео дня

Як розповіла пані Любов, її чоловік - Арон пропрацював 40 років директором республіканського інституту. І спроектував чимало об'єктів в Тернополі. Жінка працювала в 1-й школі вчителькою російської мови та літератури і зарубіжної літератури. Вона народилась в Хмельницькому, а її чоловік у Вінницькій області. Але в 1950-ому році по направленню він приїхав в Тернопіль. І забрав її до себе. 

З іншої сторони бульвару біля фонтанів фотографувались дівчата. В одної з них - Людмили Ворони, сьогодні, 5 липня, день народження. Дівчина навчається на другому курсі медколеджу. Святкування для доньки та її подруг влаштувала мама.

-  Ми поки фотографуємось, потім підемо обідати, відпочинемо, потім підемо гуляти до Ставу, - каже мама іменинниці Ірина Ворона. - Я контролюю, бо деяким подругам доньки ще немає і шістнадцяти. В Тернополі останнім часом не дуже безпечно і батьки дівчат були не в захваті, що вони будуть самі. 

Сама іменинниця каже, що святкувати день народження з мамою навіть дуже класно. Від мами в подарунок вона отримала срібні прикраси і телефон. І, як сказала мама, вона ставить "поляну".

16-річна іменинниця Людмила Ворона у бірюзовій футболці, її мама - у сукні з квітковим принтом

Поки іменинниця фотографувалась з подругами, біля фонтану туди-сюди бігала 2-річна Яна. А за нею її мама Софія Фецович. За тим, як розважаються дівчата збоку з коляскою спостерігає бабуся Яни  - Оксана Степанівна.

У сім'ї, як розповідає Софія, це перша дитина. Спершу жінці було складно в декреті, а зараз вона "кайфує".

- До декрету я працювала екскурсоводом у Збаражі, - каже молода мама. - Я родом звідти, але вже років вісім проживаю в Тернополі. 

Жінка розповідає, що її донька дуже активна і відпочивати любить теж активно. Гуляти, зазвичай, сім'я старається разом, щоб і мама, і тато. Поки жінка розповідала про відпочинок і сім'ю, Яна метушилась біля фонтану. То водичку рукою зачіпала, то метелика намагалась спіймати. 

Поки маленька Яна гралась з водою, тернополянин Антон Марчевський в тому самому фонтані чистив форсунки.

- Якщо є якісь речі, які я можу покращити, то я постараюсь це зробити, - каже чоловік. - У фонтані забились форсунки і я їх пробиваю, звичайним пір'ям від якогось голуба, яке я знайшов. Є спеціальна організація, яка має цим займатись, але вони ж не можуть кожних п'ять хвилин дивитись до фонтанів. А це все таке лице міста, а воно має гарно виглядати.

Біля сусіднього фонтану пам'ятник Соломії Крушельницькій та взагалі Центр розглядали студенти медичного з Індії, Нігерії.

- Після вивчення основної теми "Місто" ми показуємо студентам наше красиве місто, Центр, - розповідає викладач підготовчого відділення медуніверситету Інна Чернецька. - Щоб вони знали, де можна погуляти, краще адаптувались. 

А за усім, що відбувається біля фонтанів, з лавки на бульварі спостерігав батько 5-річних двійнят Едуард Бєляков. Дані та Філіпу було по рочку, коли вони разом з батьками переїхали в Кременець з Донецьку. До переїзду обоє займались бізнесом, потім жінка пішла в декрет. В Кременці вони теж займаються бізнесом. Сім'ї знадобилось два роки, щоб знову назбирати якийсь капітал і відкрити суші-бар у Кременці. В Тернопіль сім'я приїхала заради Дані, його привезли на реабілітацію. 

Поки тато гуляє з малюками, мама Вікторія має кілька вільних годин на себе. Жінка пішла у салон краси.

- Не скажу, що дружина має багато часу, який може ось так приділити собі. Скоріше по мірі можливості, - каже Едуард. - Хотілось би більше, але загалом вона не відчуває себе обмеженою в цьому плані. Потрібен манікюр - вона йде. А я з дітьми. 

Чоловік каже, що їхня сім'я любить гуляти, подорожувати, їздити на риболовлю. Він з синами любить грати у футбол. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up