Таксисти протестують: хочуть підняти тарифи. Ми дізнались, чи чекати зростання цін у Тернополі

Таксисти протестують: хочуть підняти тарифи. Ми дізнались, чи чекати зростання цін у Тернополі

В Україні 14 лютого відбувається протест таксистів. Що вимагають водії? Чи можна викликати таксі та що кажуть у тернопільських сервісах виклику авто? Ми дізналися подробиці.

Акція протесту відбувається не лише в Тернополі, а і в інших великих містах України. Про це повідомляють місцеві та загальноукраїнські ЗМІ. 

Хто та що вимагає

Як повідомляють в ТСН, до загальноукраїнського протесту долучилися не всі служби таксі, а лише ті, які працюють через онлайн-додатки. 

Відео дня

З ініціативою підняти тарифи на проїзд виступили водії агрегаторів. Тобто, тих які ми звикли викликати через додаток у смартфоні. Це по-суті водії компаній, які не є класичними таксі, а лише з’єднують водія і пасажира. 

Таксисти пояснюють, що страйкують проти сервісів, на які працюють. Бо ті забирають у них занадто велику частину заробітку. Вони вимагають підняти мінімальний тариф.

У Тернополі працює онлайн сервіс Bolt та Uklon.  

Ми звернулися на гарячі лінії Bolt та Uklon за коментарем. Однак надавати будь–які пояснення чи коментарі там відмовилися. 

Тож ми звернулися до компаній з інформаційним запитом. Ми запитали, чи вплине протест таксистів на тарифи перевізників та чи очікувати користувачам змін цін. Відповіді опублікуємо, щойно нам їх нададуть.  

Що кажуть місцеві служби таксі

За коментарями ми звернулися також до місцевих сервісів таксі. Як вони запевняють: не знають про страйк таксистів. Це, звісно, дивно, бо чули вже всі. Однак водії різних служб таксі Тернополя запевняють, що працюють у звичному режимі. Розповіли і про те, чи планують піднімати тарифи на проїзд.

Опитування

Якими сервісами таксі ви користуєтесь?

На гарячій лінії таксі «549» нам повідомили, що про протест таксистів їм невідомо.

– Наразі нам невідомо про цю ситуацію. Наші водії працюють у звичайному режимі, беруть замовлення. Тому на наших клієнтів це ніяк не вплине. На жаль, не можемо сказати подробиць протесту, оскільки самі про це не знаємо.

Також нам повідомили, що мінімальний тариф – 35 гривень. Змінювати його наразі не планують.

Не протестують і у службі «ЕКО ТАКСІ».

– Вперше чую від вас про це (пікет). Наші таксисти працюють у звичному режимі, – каже голова тернопільської філії «ЕКО ТАКСІ» Петро Бабчишин. – Мінімальний тариф – 30 гривень. Питання про те, щоб піднімати вартість, наразі у нас не стоїть. Ми не плануємо змінювати тарифи. 

Без змін усе і в таксі «Пілот». 

– У нас всі таксисти працюють без змін, ніхто не протестує, – кажуть на гарячій лінії виклику авто. – Мінімальний тариф – 35 гривень. Піднімати ціни ми не плануємо.

В «Оптимальному таксі» запевнили – жоден таксист з їх компанії не протестує. 

– Можу запевнити, що всі наші працівники працюють в штатному режимі та не долучались до протесту, – кажуть в офісі служби таксі. – Ми не плануємо змінювати мінімальний тариф. Він складає 35 гривень. 

Тож місцеві служби таксі заспокоюють – протест ніяк не вплине на їх тарифи. Змінювати їх не планують.

А що ви про це думаєте? Чи вдалось вам замовити таксі Bolt чи Uklon 14 лютого? Пишіть у коментарях! 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Igor Ukraina

    +38964949463
  • Igor Ukraina

    0964949463
  • Володя Надоліна

    Ввввввввв
  • Дончак Ксенія

    Очікуванно,газ виріс-бензин виріс,маршутки подорощали...

keyboard_arrow_up