Партнер рубрики Події

Таланти завжди родом з дитинства: виставка юних художників

Таланти завжди родом з дитинства: виставка юних художників

Переможці конкурсів та учасники Всеукраїнських виставок представили свої роботи та розповіли про улюблене заняття.

Відкриття виставки юних художників Тернопільської обласної комунальної експериментальної школи мистецтв відбулось у п’ятницю, 3 березня. На заході діти та вчителі школи співали українські народні пісні, грали на скрипках та бандурах і показували свої художні роботи. Загалом представили майже триста робіт з різних жанрів образотворчого мистецтва.

До кожної дитини тут підходять по-особливому, розповідає завідувач відділом образотворчого мистецтва Таміла Мийник.

Відео дня

- З першого по четвертий клас діти мають обов’язкові предмети: малювання, ліплення, хореографія, музика, - розповідає Таміла Мийник. - Вони ніби «варяться» в такому творчому котлі. Ми стараємось розвивати дітей так, як їм зручно. Бо в художньому відділі є діти, які беруть участь і займають призові місця в конкурсах високого рівня, а є діти, які творчо працюють для душі. І всі вони щасливі, бо роблять щось своїми руками. Головне, що у дітей розвивається смак, мислення, сприйняття світу, вони формуються творчо. На жаль, картин переможців на виставці немає, бо, за умовами конкурсів, їхні роботи до них не повертаються.

 

Previous Next

Тільки змогла тримати олівець, відразу почала малювати

- Я займаюсь художнім мистецтвом з раннього дитинства, - розповідає Софія Довгань. – Зараз мені чотирнадцять, а малюю, напевне, з трьох. Талант мені передався від прадіда. Він теж малював портрети у графічному стилі. Не знаю, чи планую працювати у цій сфері, але малювання не залишу ніколи в житті, це моє хобі. Я часто їжджу за кордон, в столицю Чехії, там беру участь у виставках. Деякі мої роботи залишились там. 

Мистецтво залишати не планує

- В цій школі навчаюсь з п’ятого класу, - ділиться ще одна вихованка, Оля Козак. - І лише тоді почала малювати, але вже брала участь у різних конкурсах та займала призові місця. Найбільше подобається та вдається малювати аквареллю. Я ще не визначилась з майбутньою професією, але продовжувати малювати точно буду.

Від малювання отримує цілковите задоволення та додатковий заряд енергії й 12-ти річний Сильвестр Козурак. Каже, що має за мету стати відомим художником. 

- Я малюю з раннього дитинства, - розповідає хлопець. - Мама помітила, що мені подобалось та вдавалось малювати, і зі звичайної школи перевела у школу мистецтв. Малювання дає мені натхнення, приносить цілковите задоволення. Люблю творити у різних жанрах: малюю аквареллю, гуашшю, люблю ліпити, робити модульне орігамі. Але найбільше мені подобається робити аплікації в техніці квілінг. Я точно можу сказати, що хочу стати художником. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 15:05 На Тернопільщині водійка не справилася з керуванням і врізалася в скульптуру 14:35 П'яна водійка з Тернопільського району пропонувала хабар поліцейським 14:02 Вдарив у груди сусіда ножем, яким чистив овочі: подробиці конфлікту на «Сонячному» у Тернополі Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 13:35 5 ветеранів з Тернопільщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled 11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок 11:25 У Тернопільському районі згорів автомобіль 11:00 У Тернополі планують відремонтувати дорожнє покриття ще на семи вулицях 10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини 09:01 У центрі Заліщиків встановили розкішні Великодні декорації. ФОТО photo_camera 08:01 Розпочався Страсний тиждень: особливості кожного дня від понеділка до неділі 20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up