Партнер рубрики Події

Татари заспівали “Рідна мати моя”

Татари заспівали “Рідна мати моя”
Співали, танцювали, боролися на шаблях у суботу, 27 вересня, учасники в рамках сьомого козацького фестивалю “Байда”.

Виступи виконавців перенесли на сцену Театрального майдану. Також вони мали відбуватися на сцені Літньої естради у парку ім. Шевченка, але, як пояснили організатори, там було дуже мало людей, тож всіх виконавців зібрали на сцені біля театру

Конкурсна програма ж почалася вже із десятої година ранку. На сцені драмтеатру звучали козацькі та народні пісні у виконанні тернопільських та приїжджих колективів. Варто зауважити, що цього року було 20 солістів, сім хорорвих колективів та 16 вокальних ансамблів.

Відео дня
class="MsoNormal" style="margin: 0cm 0cm 0pt">

Найбільше овацій здобув колектив “Бальбек” із

Бахчисараю. Він різнився своєю манерою співу з-поміж інших учасників, яка чимось нагадувала творчість “Піккардійської терції”.

-         Ми недавно створили наш колектив, - розповідає солістка ансамблю “Бальбек” Аліє Хаджабадінова (23 р.). – Два роки тому я була на цьому фестивалі одна, але тоді він проходив у місті Вишнівець. А цього року ми утворили ансамбль і приїхали сюди вже гуртом.

Як розповіли учасники ансамблю, їм дуже сподобався Тернопіль. А ще, запевнили виконавці, вони із превеликим задоволенням виконують українські козацькі, народні пісні в сучасних аранжуваннях. Тернополяни, які прийшли подивитися на концерт, були просто зачаровані виконанням ансамблем відомої української пісні “Рідна мати моя”.

-         Я прийшла сюди з сім’єю й абсолютно не розчарувалася в цьому, - із захопленням розповідає тернополянка Ірина Назарко (37 р.). – Мені сподобалися всі колективи, але особливо мені запам’ятався колектив із Бахчисараю.

 

Атмосфера була родинною

Більшість колективів, які приїхали з усієї України на фестиваль, у Тернополі — вперше.

-         Тут просто грандіозно, стільки нових та хороших людей, - ділиться своїми враженнями староста хору “Від серця до серця” з міста Біла Церква Галина Квачко. – Ми здивовані настільки дружним ставленням місцевих жителів до нас. А також, на відміну від інших фестивалів, тут ніхто не бажає тобі поразки. А навпаки - всі учасники об’єдналися в одну велику сім’ю.

З нею цілком погодився керівник ансамблю “Заграва” з міста Сміла Черкаської області Володимир Голубничий.

 

Не співав через чергу

Під час фесту майданом прогулювалися багато колоритних людей, які залюбки фотографувалися з усіма бажаючими. Серед них був і полковник Українського козацтва тернополянин Бронислав Фастівець (65 р.) .

-         Зараз я живу в Тернополі, але до цього моменту 40 років проживав у Харкові, - розповів він. – Хочу вам зізнатися, що у Тернополі мені подобається набагато більше. А ще я дуже люблю співати, але коли побачив, що тут для п’ятихвилинного виступу потрібно стояти декілька годин, то я передумав.

.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    55
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:03 За майже місяць так і не знайшли чоловіків у формі, які побили тернополянина в супермаркеті 18:45 На Тернопільщині прогнозують заморозки 18:02 Унікальні ікони середини ХІХ століття отримав в подарунок музей на Тернопільщині photo_camera 17:00 Керівника однієї з амбулаторій сімейної медицини підозрюють у підробці документів Від читача 14:48 «Клітини мозку» - дебютна персональна виставка Марії Панасюк 16:00 До Дня міста «Алея зірок» у Тернополі поповниться новою зіркою 15:31 Є дефіцит потужності — на Тернопільщині 8 травня обмежать споживання електрики для підприємств 15:00 У Тернополі зміниться тариф на паркування 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 8 травня 14:10 Тернопіль прощається з батьком трьох дітей Петром Воробцем, який загинув на фронті 4 травня 13:55 Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні 13:30 Помер потерпілий у ДТП з молоковозом у Почаєві 13:02 Міську дитячу лікарню «розполовинили». Хто керуватиме і що буде з персоналом і малими пацієнтами? 12:25 8 травня можливі відключення електроенергії по всій Україні — Укренерго 11:40 На бульварі Шевченка матері загиблих воїнів висадять квіти у пам’ять про полеглих синів photo_camera 11:10 У Тернополі встановлять стелу пам’яті та меморіальну таблицю захиснику Андрію Теребію 10:26 У Тернополі 16 травня проїзд у вишиванці буде безкоштовним 09:45 Тернопільська громада втратила Героїв Петра Воробця і Олега Єрмошина 09:00 Масований удар по Україні 8 травня — ворог випустив понад 50 ракет і більш як 20 «шахедів» 07:59 МВС запустило два нових електронних сервіси для військових. Що з їх допомогою можна зробити
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up