Партнер рубрики Події

Тато приїхав з фронту, аби провести загиблого сина в останню путь. Тернопільщина прощається зі Святославом Струсом

Тато приїхав з фронту, аби провести загиблого сина в останню путь. Тернопільщина прощається зі Святославом Струсом
  • Святославу лишень у квітні виповнилось 19. Восени минулого року він пішов служити до армії. Тепер юного Героя привезли додому – назавжди.
  • Батько, який виховував двох дітей самотужки, з перших днів війни пішов захищати Україну. Тепер він приїхав додому, аби в останню путь провести свою дитину.

Рідний Дичків, Великогаївська громада та вся Тернопільщина знову у сльозах і жалобі – вона зустрічає і прощається зі своїм 19-річним Героєм Святославом Струсом.

Хлопчині лишень у квітні виповнилось 19 років. Пів року тому його призвали до армії, і він, не вагаючись, пішов служити. 2 червня він назавжди повернувся додому.

Вікторія чекала з фронту двох найрідніших чоловіків

У Дичкові приспустили державні прапори з чорними стрічками, а кілька сіл вийшли з лампадками і квітами на дорогу, аби зустріти тіло юного Героя. Святослав загинув напередодні у м. Дніпро, під час несення військової служби.

Відео дня

Повернувся додому і батько Героя, Любомир Петрович, аби провести сина в останню путь. Чоловік з перших днів повномасштабного вторгнення служить в ЗСУ, повідомила староста с. Дичків Наталія Баньковська. До цього Любомир самотужки відмалечку виховував двох дітей – сина Святослава і доньку Вікторію, яка лишень на кілька років старша за брата. Святик служив, батько пішов на війну, і Віка вдома сама чекала на повернення своїх чоловіків.  

— Сумна звістка сколихнула Великогаївську громаду, — повідомив голова Великогаївської громади Олег Кохман. — Під час несення військової служби в м. Дніпро, загинув молодий житель села Дичків Струс Святослав Любомирович. Всією громадою ми співчуваємо родині загиблого. Вічна пам‘ять Герою!

Тіло загиблого привезли у рідне село 2 червня 2022 року. Перед тим його зустріли у

Великих Гаях біля церкви Пресвятого Серця Христового та Товстолузі біля могили Січових стрільців. Місцеві мешканці прийшли, аби, опустившись на коліна, віддати останню шану юному Герою.

Гарно вчився і любив техніку

Тіло Святослава від вечора 2 червня преребуватиме у церкві Преображення Господнього в с. Дичків, звідки 3 черевня об 11-тій розпочнеться чин похорону.

Струс Святослав Любомирович народився 10 квітня 2003 р.

— Хлопчина розумний, спокійний, дуже гарно вчився в школі, — розповіла Наталя Баньковська.  — Товариський і щирий. Мав багато друзів. Так сталось, що їх із сестрою виховував один тато. Доки була живою, допомагала бабуся, а потім батькова сестра і племінниця. Але попри це Святослав дуже гарно вчився в школі. Захоплювався технікою і всім, що пов’язане з комп’ютерами.

У Дичкові приспустили державні прапори з чорними стрічками. Рідне село зустріло свого юного Героя, аби назавжди провести в останню путь. Спи спокійно, хлопчику…

 

Редакція «20 хвилин» щиро співчуває батькові, сестричці, родині, всій громаді та побратимам. Вічная пам’ять, шана і слава тобі, Герою…

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (926)
  • Liubomyra Bilyk

    Царство небесне і вічная память нашому  захиснику Герою і низький уклін  молитимусь за душу Героя невинно убієнного
  • Maria Lapteva

    Вічна память
  • Natalia Shcherbak

    Світла і вічна пам'ять Герою! Царство небесне, щирі співчуття рідним та близьким.
  • Алина Саливон

    Вічна пам'ять Герою України!!!

keyboard_arrow_up