Партнер рубрики Події

"Техніку з парку – на війну, землю – під будову"

"Техніку з парку – на війну, землю – під будову"
Ділянка, на якій стоїть військова техніка, офіційно — не парк. На шматок площею 30 сотих уже є земельно-будівельні рішення. Будові, вочевидь, заважають танки й гармати. Тому частину з них вирішили забрати

Частину бронетехніки зі Старого парку мерія готова передати в зону АТО. На думку військових, це не більше ніж піар.

Окремі тернополяни переконані, що передача — спосіб звільнити ласий шмат землі, мовляв, техніку – в зону АТО, а землю — під будову. Підозри виправдані.

Передача техніки є ініціативою не міської влади, а батальйону спеціального призначення "Січ".

Відео дня

- До нас звернувся командир батальйону спецпризначення "Січ" із проханням віддати бойову техніку зі Старого парку на потреби військових, - повідомив міський голова Сергій Надал.

За словами мера, техніка потребує ремонту. Проте батальйон "Січ" сам візьметься за відновлення. Та влада скромно промовчала, що батальйон патрульної служби "Січ" сформований здебільшого зі свободівців-добровольців - однопартійців міського голови та більшості депутатів у міськраді. Дехто жартома називає цей батальйон "волейбольним загоном".

Формування не воюватиме, а охоронятиме звільнені населені пункти. Там часто "зависають" кандидати у нардепи та політики. І одні, і другі часто виставляють у соцмережах фотографії в повному бойовому спорядженні зі зброєю в руках і пишуть про війну. "Воює" там і наш земляк-свободівець Володимир Стаюра. Тож організувати звернення надати техніку, припускаємо, - не проблема.

Тимчасово виконуючий обов’язки військового комісара Володимир Катинський неодноразово зазначав, що передавати техніку зі Старого парку, яка морально та фізично застаріла, – недоцільно. Її відновлення потребуватиме багато коштів, а ефективності на війні не буде.

- В Україні є боєздатна техніка, - каже пан Катинський. - Питання лише в тому, хто нею повинен керувати.

Бійців, які перебувають у зоні АТО - не тих, що в глибокому тилу, а на передовій - інформація про музейну техніку насмішила.

- Як можна відправляти у бій металобрухт, який на вулиці десятиліттями стояв і в якому немає нічого, крім “шкаралупи”? - обурюється тернополянин Сергій, який уже п'ятий місяць воює на Сході. - Я бачив, як у бій йшли нові машини і танки, а поверталися решетом чи взагалі там залишалися. Техніка прикриває людей. Вона повинна бути надійною.

Передаватимуть, як повідомили в мерії, не всю техніку.

"Відповідно до запиту Головного Управління МВС України в м. Києві, для тимчасової передачі після технічного обстеження на придатність та оформлення відповідних документів підлягають дві одиниці техніки БТР - 60П (1965 року випуску) та БРДМ (1954 рік випуску)... Інші зразки військової техніки залишаються на даній території, а після повернення БТР та БРДМ з зони військових дій, їх буде встановлено на попередні місця", - повідомив заступник міського голови Іван Хімейчук.

Також у мерії зазначили, що майданчик, на якому розміщені зразки військової техніки, належить до земель загального користування. Тобто офіційно це не парк. Однак у міській раді "забули" розповісти, що дозволили скласти проект землеустрою на ділянку. З'ясувати це, до слова, було важко. Адже на сайті міськради рішення про це немає. Також немає цієї інформації в архівах проектів рішень. Просимо прокуратуру звернути увагу на таке приховування інформації від громадян. Нам же допоміг власний архів редакції, де зберігаємо сумнівні рішення.

"Дати дозвіл комунальному підприємству фірмі "Тернопільбудінвестзамовник" на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею до 0,30 га під будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудинковими приміщеннями громадського призначення за адресою вул. Шухевича", - йдеться у рішенні №6/7/56 від 2011 р.

Як би це парадоксально не звучало, але радянська техніка в парку захищає нашу землю від намірів “патріотичних” політиків.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Беріт Петро

    Що за брєд? Я взагалі фігию з таких статей - та зробити щоб ця техніка їздила дорожче ніж купити нову, не пишіть дурниць всяких, не газета а хз що.

    Любко reply Беріт Петро

    всі це знають, але там цінність - в БРОНІ
  • Ірина

    А з якого часу ця техніка є Надалова власність? "Подарунок від Надала" - це смішно. Так можна дочекатись, що і нас з вами будуть рахувати надаловими. І скільки він подарунків на війну передав від свого імені, в той час коли збирала громада ?  Невже в товаристві Надала немає людини, яка б переконала його називати все не від свого імені, а від імені громади? Треба брати приклад в цьому з Садового, Порошенка, які всі досягнення називають не своїм любимим іменем...
  • Любко

    А якщо чесно, то памятники 2-ї світової ніякої цінності не становлять. і коли на фронті треба використати наявну в них броню хоч би навіть для захисту, то треба віддати все, що можна.
  • Наталія Присіч

    Там такий добрий горіх біля танка,нерубайте!

    Любко reply Наталія Присіч

    Чергові домисли і провокація. Хоча така техніка має добру броню і може просто стояти на блок-постах,захищаючи солдат

    Наталія Присіч reply Наталія Присіч

    Останнє речення звеселило))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up