Партнер рубрики Події

Тепер спочинуть у Небесному Царстві. На Бережанщині поховали бійців Василя Петріва та Ярослава Дуткевича

Тепер спочинуть у Небесному Царстві. На Бережанщині поховали бійців Василя Петріва та Ярослава Дуткевича
  • Війна безжально забирає у вічність наших захисників, вірних синів своєї Батьківщини. Горе завітало у дві родини на Бережанщині…
  • Колишньому поліцейському Василю з села Рай цьогоріч виповнилося б 47. Зразковому сім’янину й батькові Ярославу з села Рогачин – 38 років.
  • До останнього подиху, боронячи рідну землю, обоє Героїв загинули 9 липня на Донеччині.

Повномасштабне російське вторгнення розділило життя кожного українця на «до війни» і «тепер». «Після» обов’язково настане після перемоги України! Звістки про загибель наших військовиків щодня й невпинно ятрять душу.

Цього разу трагічні новини краянам 16 та 20 липня повідомив Перший відділ Тернопільського РТЦК СП.

– І знову горе прийшло ще в одну сім’ю Бережанщини. Не стало сина, батька, чоловіка. Назавжди пішов з життя житель с. Рогачин Дуткевич Ярослав. «Назавжди» – те, що відмовляється сприйняти наша свідомість і що змушує нас почуватися безпомічними, повсякчас шукаючи відповіді на запитання: «Чому так, чому це сталось?» Смерть близької людини – те, з чим змиритися важко, нестерпно боляче. Ми не в змозі змінити обставини. Лише просимо Бога дати сил рідним і близьким перенести біль втрати, а душу покійного прийняти в Царство небесне, – таке повідомлення з’явилось 16 липня о 22:54.

Відео дня

– З глибоким сумом сповіщаємо, 9 липня пішов з життя наш захисник, вірний Батьківщині та рідній землі військовослужбовець Василь Петрів. Всі хто знав, проходив службу, працював з Василем, залишать в своїх серцях про нього найкращі та світлі спогади. Вічна пам’ять! Особовий склад першого відділу Тернопільського РТЦК та СП висловлює щирі співчуття рідним і близьким, – повідомили 20 липня о 19:35.

Кортеж із тілами загиблих воїнів зустріли на території Шибалинського старостинського округу 21 липня о 13:20. Похоронна процесія зупинилась на перехресті вулиці Тернопільська та провулку В’ячеслава Чорновола, де відбувся короткий молебень-прощання з двома побратимами.

– Шановні краяни, кожен з нас в змозі в той чи інший спосіб гідно віддати шану нашим землякам. Своєю присутністю Ви можете створити прощальні коридори пошани та долучитись до похоронної процесії. Цим ви доведете, що їхня жертва не марна. Герої не вмирають! – Бережанська міська рада заздалегідь закликала містян прийти і віддати останню шану військовослужбовцям.

Опісля конвой з тілом Ярослава Дуткевича попрямував до рідного обійстя Героя в селі Рогачин. Процесія з померлим Василем Петрівим вирушила до його будинку, де о 14:00 почалось прощання з сім’єю, а згодом до церкви Святої Трійці. Там пройшла панахида з військовим церемоніалом. Далі колона попрямувала до місцевого військкомату, а потім на кладовище в селі Рай.

Спіть спокійно, хлопці! Ви стали ангелами!

Петрів Василь Володимирович народився 13 листопада 1975 року в невеликому селі Рай, що у центрі Тернопільського району. Чоловік з 1999 року служив в органах внутрішніх справ, де пройшов шлях від сержанта до майора. Згодом працював начальником Ізолятора тимчасового утримання №1 в місті Бережани. З цієї посади пішов на заслужений відпочинок у 2021 році.

За час несення служби Василь з 2014 року спільно з побратимами понад вісім разів їздив на спецзавдання у складі зведеного загону поліції Тернопільщини на Сході. У зоні конфлікту проявляв мужність, стійкість і професіоналізм.

Після початку вторгнення Василь Петрів одним з перших вступив до лав Збройних Сил України, як доброволець. Він виконував обов’язки командира відділення стрілецького батальйону військової частини А0*. Життя бійця обірвалось 9 липня на Донеччині…

– Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким у зв’язку з важкою втратою побратима – Василя Петріва. Колеги запам’ятали його доброю людиною, готовою підтримати і прийти на допомогу. Пам’ять про люблячого чоловіка та сина, турботливого батька, надійного брата, вірного товариша житиме у серцях тих, хто його знав. Зі світлою душею та відкритою усмішкою його запам’ятаємо назавжди. Царство небесне і вічна пам’ять захиснику, – такі слова присвятили загиблому керівництво та колектив Бережанський відділ поліції ГУ поліції України в Тернопільській обл..

Василь Петрів з донечкою

– Вічна пам’ять Герою-захиснику і доземний уклін за наші спокійні ночі та ранки! – коментує допис мешканка Бережанщини Olha Pw.

Поховали Василя Петріва 21 липня на кладовищі в селі Рай.

Дуткевич Ярослав Юліанович народився у 1984 році в селі Рогачин, що на заході Тернопільського району. З перших днів війни пішов боронити Україну на фронті, де загинув під час удару ворога на Донецькому напрямку.

– Завжди був слухняним сином для батьків, добрим чоловіком для дружини, люблячим батьком для двох своїх синів та завжди залишиться Героєм для нас усіх... – скорботу висловили на сторінці Нараївська територіальна громада.

– Співчуття рідним і родині, це дуже велике горе для всіх українців. Будемо молитися за душу, яка полетіла у небо, де є вічний спокій, любов і Боже слово. Схиляюсь перед тобою, наш рідненький, що віддав своє життя за Україну, за майбутнє! Скорбота велика, втрата, сльози, сум і тривога, сьогодні серця не б’ються, як мають битись. Світла пам'ять Герою! – сумує Оксана Войчак.

– Спочивай з Богом у Царстві Небесному, Ярославчику! Біль втрати неможливо передати словами. Тяжко уявити, що більше не побачимо Славіка. Світла пам’ять! – додає у коментарях односельчанка військового Галина Легета.

Поховали Ярослава Дуткевича 21 липня на кладовищі в селі Рогачин.

Редакція «20 хвилин» висловлює щирі співчуття батькам, дружинам, дітям, родичам, землякам, бойовим побратимам та всім, хто втратив близьких людей – бережанців Василя Петріва та Ярослава Дуткевича. Вічна пам’ять, шана і слава вам, Герої…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up