Партнер рубрики Події

«Тепер частий гість»: що нового у справі фермера, який погрожував самоспаленням на рекламному щиті

«Тепер частий гість»: що нового у справі фермера, який погрожував самоспаленням на рекламному щиті
  • Події, які відбувались минулого місяця на Збаразькому кільці, одразу облетіли Тернопіль і не тільки. Невідомий виліз на рекламний щит та погрожував звести рахунки з життям.
  • Що відомо про фермера, який погрожував підпалити себе та на якому етапі його справа, читайте у матеріалі.

Чоловік, який погрожував самогубством, виявився жителем Хмельниччини. Він фермер, який має майновий конфлікт. Його справу передали до Тернопільської обласної прокуратури на розгляд, через що він вирішив діяти радикально – після кількох відвідин прокуратури він виліз на рекламний щит на Збаразькому кільці та погрожував себе підпалити.

Для порятунку чоловіка організували цілу спецоперацію. На місці чергували медики, правоохоронці, рятувальники. З чоловіком спілкувалися психологи, однак висота, вітер та дощ не надто сприяв розмові. До чоловіка приїхав і прокурор Тернопільщини Петро Бойко, який піднявся до фермера. Через кілька хвилин розмови чоловіки спустились та продовжили діалог.

Відео дня

Як пояснив Петро Бойко, справа, яку розглядають у обласній прокуратурі, пов’язана з розбоєм, нанесення тілесних ушкоджень та хуліганством. Причиною цього став врожай, який не поділили фермери. На думку чоловіка, що погрожував самогубством, врожай належав йому. Більше деталей справи у прокуратурі області розголошувати не можуть, оскільки це є кримінальна справа, яка наразі триває.  

Що відомо про справу?

- Наразі триває досудове розслідування, - пояснює прокурор. - Я можу зазначити, що справа не проста. Події, про які йде мова, відбувалися шість років тому. Мова йде про відносини двох суб’єктів господарювання, одним з яких і був фермер. Вони не дійшли згоди в своїх поглядах на здійснення господарської діяльності. Ряд питань розглядались у господарських судах. Очевидно, що рішення господарських судів, які набрали законної сили, були не такими, як хотів той чоловік.

Фермер сподівається на чесний розгляд справи. Він часто приїздить до прокуратури Тернопільської області.

- Що стосується кримінального провадження – воно перебуває у нас з початку року, каже Петро Бойко. - Ми виконуємо всі необхідні слідчі дії, щоб можна було прийняти законне правове рішення. Чому так сталось тоді? Можливо, це було через думку заявника про неефективність досудового розслідування. Тепер ця особа є частим гостем обласної прокуратури. Ми спілкуємося та ведемо діалог. Я сподіваюсь, що законне рішення буде прийнято якомога швидше по справі.

Після того, як прокурор піднявся та поговорив з чоловіком, той заспокоївся. Про що саме була мова – невідомо. Справу фермера передавати до прокуратури в іншій області не будуть. Її і надалі розслідуватимуть у Тернополі.

До слова, після того, як чоловік заспокоївся та спустився з рекламного щита, його не затримували, а відпустили. Він на своєму авто поїхав додому.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози 22:00 Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024 21:26 На дачах у Тернополі знайшли труп людини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up