Партнер рубрики Події

«Тепер частий гість»: що нового у справі фермера, який погрожував самоспаленням на рекламному щиті

«Тепер частий гість»: що нового у справі фермера, який погрожував самоспаленням на рекламному щиті
  • Події, які відбувались минулого місяця на Збаразькому кільці, одразу облетіли Тернопіль і не тільки. Невідомий виліз на рекламний щит та погрожував звести рахунки з життям.
  • Що відомо про фермера, який погрожував підпалити себе та на якому етапі його справа, читайте у матеріалі.

Чоловік, який погрожував самогубством, виявився жителем Хмельниччини. Він фермер, який має майновий конфлікт. Його справу передали до Тернопільської обласної прокуратури на розгляд, через що він вирішив діяти радикально – після кількох відвідин прокуратури він виліз на рекламний щит на Збаразькому кільці та погрожував себе підпалити.

Для порятунку чоловіка організували цілу спецоперацію. На місці чергували медики, правоохоронці, рятувальники. З чоловіком спілкувалися психологи, однак висота, вітер та дощ не надто сприяв розмові. До чоловіка приїхав і прокурор Тернопільщини Петро Бойко, який піднявся до фермера. Через кілька хвилин розмови чоловіки спустились та продовжили діалог.

Відео дня

Як пояснив Петро Бойко, справа, яку розглядають у обласній прокуратурі, пов’язана з розбоєм, нанесення тілесних ушкоджень та хуліганством. Причиною цього став врожай, який не поділили фермери. На думку чоловіка, що погрожував самогубством, врожай належав йому. Більше деталей справи у прокуратурі області розголошувати не можуть, оскільки це є кримінальна справа, яка наразі триває.  

Що відомо про справу?

- Наразі триває досудове розслідування, - пояснює прокурор. - Я можу зазначити, що справа не проста. Події, про які йде мова, відбувалися шість років тому. Мова йде про відносини двох суб’єктів господарювання, одним з яких і був фермер. Вони не дійшли згоди в своїх поглядах на здійснення господарської діяльності. Ряд питань розглядались у господарських судах. Очевидно, що рішення господарських судів, які набрали законної сили, були не такими, як хотів той чоловік.

Фермер сподівається на чесний розгляд справи. Він часто приїздить до прокуратури Тернопільської області.

- Що стосується кримінального провадження – воно перебуває у нас з початку року, каже Петро Бойко. - Ми виконуємо всі необхідні слідчі дії, щоб можна було прийняти законне правове рішення. Чому так сталось тоді? Можливо, це було через думку заявника про неефективність досудового розслідування. Тепер ця особа є частим гостем обласної прокуратури. Ми спілкуємося та ведемо діалог. Я сподіваюсь, що законне рішення буде прийнято якомога швидше по справі.

Після того, як прокурор піднявся та поговорив з чоловіком, той заспокоївся. Про що саме була мова – невідомо. Справу фермера передавати до прокуратури в іншій області не будуть. Її і надалі розслідуватимуть у Тернополі.

До слова, після того, як чоловік заспокоївся та спустився з рекламного щита, його не затримували, а відпустили. Він на своєму авто поїхав додому.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up