Партнер рубрики Події

Тернопіль любить Ліну Костенко

Тернопіль любить Ліну Костенко
Учні шкіл та випадкові перехожі зібрались на Театральному майдані 18 березня привітати з 83-річчям поетесу Ліну Костенко. Вони взяли участь у короткому відеозверненні, а також продекламували свої улюблені вірші поетеси.

- Ми хотіли згуртувати людей навколо творчості Ліни Костенко,- розповідає організатор дійства учасник ГО “Мій шлях” Аліна Міщук. - Сьогодні поетесі 83 роки. У різних містах України знімають відеопривітання поетеси. Адже вона достойна почути особисте привітання кожного українця.

Відео дня
style="margin-bottom: 0cm"> Учасникам акції роздавали літери. Люди ставали з ними в ряд. Склали та озвучили фрази “З Днем народження, Ліно Василівно!” та “Тернопіль Вас любить!”. Після цього тернополяни по черзі висловлювали свої побажання та подяку поетесі, а також декламували по одному улюбленому віршу.

Відеопривітання перешлють представнику акції у Києві. Він особисто має передати ролик Ліні Костенко.

Така акція проводиться у містах України не вперше. Цього року в ній крім Тернополя беруть участь Львів, Київ, Запоріжжя, Одеса, Чернівці. Також жителі міст ще можуть долучатися до акції протягом 18-19 березня.

- Я випадково побачила, що тернополяни вітають Ліну Костенко, - розповідає 17-річна учениця ЗОШ № 20 Віра Хомич. - Її творчість повинен знати кожен. Нам ще класний керівник Ірина Геляc прищепила любов до поезії Ліни Костенко. Рядки з її віршів вчителька часто цитувала. Знаю багато уривків віршів, хоч ніколи і не вчила їх на пам’ять. Ці слова запам’ятовуються самі.

Дівчина продекламувала вірш “Не думано, не гадано”. Це один з її улюблених творів Ліни Костенко. Такі вірші, за словами дівчини, неможливо читати, не вкладаючи душу.

- Творчість Ліни Костенко передає найтонші почуття людини, її щирі враження - додає Віра. - І це стосується не лише одної конкретної людини. У творчості поетеси об’єднується весь народ.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Як на мене, про такі акції треба було попереджати щоб пройшло якомога більше народу, а не лише випадкові перехожі та учні найближчих до театралки шкіл.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up