Партнер рубрики Події

Тернопіль прощається із захисником Артуром Сніткусом

Тернопіль прощається із захисником Артуром Сніткусом

Сотні тернополян прийшли, щоб провести в останню путь Героя. Артур загинув 7 червня на Донеччині. Йому назавжди залишилося 36...

Прощання відбувається у Домі печалі, у четвер, 13 червня. Віддати шану захиснику прийшли близькі, друзі та знайомі Артура.

Артур Сніткус народився 13 травня 1988 року в Тернополі. Біля труни виставили багато фотографій захисника. Чимало тернополян знали його, як творчу особистість. Він проявляв себе як відкрита квір-персона, постійно долучався до мистецьких майстерень у Києві, Одесі та інших містах.

Відео дня

У рідному місті його знали як чудового стиліста. 

Мати загиблого Героя каже, що Артур говорив їй, коли пішов захищати Україну, що якщо він загине, то не хотів би, щоб хтось сумував чи плакав, а навпаки, радів життю. Друзі згадують його, як позитивну та відкриту людину, на яку завжди можна було покластися. 

Проводжали Артура під музику. Щоб вшанувати пам'ять загиблого, водії зупинялися на узбіччі дороги та виходили з автівок. Багато людей ставали на коліна.

Під час похорону друзі провели його залпами хлопавок та димовими шашками. Друзі кажуть, що такого перфоменсу хотів би сам Артур. 

– Артур був людиною-святом. Вчора, після панахиди, ми згадували його. І ми вирішили, що він точно хотів би якесь шоу. Тому ми вирішили провести його яскраво. Я впевнена, що Артур би це схвалив. Ми вмикали музику, яку він любив. Також, дорогою до кладовища, ми увімкнули пісню Артура, – розповідає подруга Героя Тетяна Семусь.

Друзі пригадують, що Артур був дуже творчою людиною.

– Ми дружили з ним приблизно 15 років тому. Він був дуже світлий, яскравий, добрий. Мав багато друзів і до кожного був уважний. Не можна передати словами, який він був. Треба було знати. Сподіваюсь, його творчість буде поширюватися, про неї дізнаватимуться більше людей. Він писав пісні, співав, організовував виставки, був стилістом, писав вірші, малював. Важко перелічити все, чим він займався, – розповіла подруга Артура Люся. 

Вічна пам'ять Герою!

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (47)
  • Ulyana Cherneta

    Вічна пам'ять,Царство Небесне Герою !
  • вася бик

    А фани ЛГБТ для чого? В людей горе, а ці ніяк не заспокояться

    Читач07 reply вася бик

    Тому що загиблий був з цієї спільноти. І став на захист нас з вами! Вічна пам'ять Герою!!!!
  • Людмила Слободян

    Вічна і Світла Пам'ять Герою, Царство Небесне
  • Анжела Вікторовська

    Вічна память

keyboard_arrow_up