Партнер рубрики Події

Тернопіль прощається з 19 річним захисником Миколою Куриком

Тернопіль прощається з 19 річним захисником Миколою Куриком

Ще одна велика втрата Тернополя… Миколі Курику було всього 19 років. Він захищав Україну від російського агресора.

Прощання з Героєм відбулося у Домі печалі. Прийшли віддати шану захиснику рідні, близькі та знайомі. Зібрались чимало звичайних тернополян, які проводять Миколу в останню путь.

Мати Героя пані Софія біля труни сина каже – Микола не хотів ховатися, сидіти у підвалі і чекати. Він хотів захищати Україну та пішов добровольцем.   

Відео дня

Микола мав позивний «Калаш». Служив у добровольчому батальйоні спецпідрозділу «Сонечко УПА». Він захищав нас від агресора, та сумлінно виконував поставлені задачі. Однак 31 березня, біля Києва загинув під час виконання бойового завдання.

Бойовий побратим Миколи, засттупник командира батальйону «Сонечко УПА» згадує його як справжнього воїна. Він не боявся виконувати завдання та постійно вчився чомусь новому.

– Ми ночами сиділи разом, я його вчив, – каже побратим «Сірий». – Він хотів дізнаватися щось нове, з кождим днем він ставав кращим і кращим воїном. Запитував, вчився сам, дивився навчальні ролики в інтернеті. Він цікавився, цим. Він не відсиджувався, а просив – відправте мене на якесь завдання. Ми були в тилу ворога. Хлопці виконували там завдання, вони спали закопані в лісах, як колись воїни УПА. Це справжній герой…

У перші дні війни Микола прийшов на мобілізаційний пункт батальйону та став його частиною. В його очах горіло полум’я – любові до України та ненависті до ворога, кажуть бойові побратими.

Однак, на жаль, він захигув захищаючи рідну землю від окупанта.

Посмертно Микола отримав нагороду від Головного управління розвідки «За бойові заслуги» та орденом «Лицарський хрест добровольця».  

Редакція «20 хвилин» висловлює щирі співчуття родині та близьким загиблого! Вічная пам’ять Герою!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (134)
  • Ines Ines

    🙏🙏🙏
  • Дарія Дарія

    Світла пам'ять Герою Душі царство небесне
    Щирі співчуття рідним і близьким 😥😥😥🙏
  • Olena Sviderska

    Світла пам'ять Герою. 💛💙😓
  • Ганна Неставальська

    Вічна пам'ять герою низько схиляємо голову. Хай тобі земля буде лебединим пухом

keyboard_arrow_up