Тернопіль тепер у жовтій зоні. Чи можна сісти на потяг в місті та чи продають квитки?

Тернопіль тепер у жовтій зоні. Чи можна сісти на потяг в місті та чи продають квитки?
  • З 8 серпня Тернопіль почав жити за правилами «жовтої зони». Цього чекали чимало людей, адже після чергових посилень потяги у місті не зупинялись. Згодом «Укрзалізниця» все ж дозволила висадку пасажирів, однак сідати у потяг не можна було.
  • Коли відновлять роботу залізниці у місті та чи є квитки з зупинками у Тернополі – дізнавався журналіст «20 хвилин».

7 серпня після чергового засідання Центральної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Тернопіль вийшов з «червоної зони». Однак спершу місто помилково класифікували як «зелену зону». Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив – Тернопіль тепер в «жовтій зоні».

- Було прийняте рішення – і показники дозволяють це зробити – щодо переведення міста Луцьк з червоної зони у помаранчеву, а місто Тернопіль – з червоної зони у жовту, - заявив міністр. - Обидва рішення вступають у силу 8 серпня

Чи відновила роботу залізниця?

Статус «червоної зони» фактично ніяк не вплинув на життя тернополян. ТРЦ, заклади громадського харчування, освіти, міський транспорт працював у звичному режимі. Однак «Укрзалізниця» заборонила потягам зупинятися у Тернополі та брати або висаджувати пасажирів. Потяги могли робити лише технічні зупинки.

Відео дня

Після «бунту» пасажирів, це рішення все ж послабили та дозволили пасажирам виходити у Тернополі, однак посадку не здійснювали. Для цього треба було їхати у сусідні міста.

Як розповіли журналісту «20 хвилин» на залізничному вокзалі, з 8 серпня потяги працюють у звичному режимі.

- У Тернополі потяги вже здійснюють посадку та висадку пасажирів у звичному режимі, - пояснюють на вокзалі. – Якщо квиток купували під час обмежень і станція посадки чи висадки не в Тернополі – сісти або вийти можна у Тернополі. Квитки дійсні.

Чи можна замінити квиток?

Багато тернополян купували квитки тоді, коли в місті потяги не здійснювали посадку. Квитків з станцією «Тернопіль» не можна було придбати ні в касі, ні онлайн.

Ми перевірили – з 8 серпня квитки з посадочною або кінцевою станцією у Тернополі є як у касах залізниці, так і в онлайн-касах.

- Я купував квиток з Миколаєва до Тернополя, коли ми були у червоній зоні, - каже тернополянин Вадим. – Купити квиток з висадкою у Тернополі не можна було. Довелося купувати квиток до Льову та переплачувати. Я розраховував на те, що якщо червону зону скасують – я вийду у Тернополі, а якщо ні – то у Волочиську або взагалі у Хмельницькому. Тепер не знаю, чи можу я замінити квиток.

У касі залізничного вокзалу нам пояснили – квиток можна повернути або замінити з потрібною станцією висадки. Це можна зробити в касі залізниці або онлайн.

Потяги працюють у звичному режимі, однак яка ситуація буде наступного тижня та чи заборонять посадку у Тернополі, якщо «червона зона» повернеться – наразі невідомо. Все залежить від рішення Уряду та керівництва АТ «Укрзалізниці».

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Михайло Сивулич

    Дебільне влада
  • Люба Окунська

    Так жовта чи зелена ?
  • Роксолана Лойко

    Як швидко, з червоної зони і одразу у жовту🤔
  • Таня Крупа

    Немає нічого доброго.Незручні посадки на львівську електричку залишилися.В сторону Львова є тільки вечірні потяги. Де раніш  ні???? Чому немає зранку поїздок????6 місяць люди мучаються, то не могли посадити городи, то посапати, тепер урожай привезти, а скоро викопувати картоплю !!@?????? Що робиться??????
    Гіршого не було ніколи!!!! За людей не думають, коли самі їздять в машинах.Біль....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:01 ТОП вакансій тижня з високими зарплатами та хорошими умовами 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 09:35 У Чорткові з'являться сонячні електростанції за пів мільйона євро 09:00 НБУ підвищив офіційний курс долара 08:00 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття на шести вулицях 22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога 21:00 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому призначать автоматично, а кому — за заявою 20:00 У Тернополі ймовірно отруїли собаку: тварина померла дорогою до ветеринара 19:00 Посмертні нагороди вручили рідним полеглих воїнів з Тернопільщини photo_camera 18:00 100-літній ювілей відзначила довгожителька з села Конюхи 17:05 На фронті загинув військовослужбовець з Великоберезовицької громади 16:50 Салон краси «RIDANA» – ваш незмінний бюті-помічник! (новини компаній) 16:20 У Тернополі відбудеться фестиваль «Великодні мотиви» 15:35 100 років виповнилося довгожительці з Тернопільщини 14:35 Військовий зробив символічний удар по мʼячу у матчі «Нива» Тернопіль — «Чернігів» 14:00 16 квітня не буде води на Подільській, а 18 квітня — на Новому Світі 13:25 Військова прокуратура розслідує напад з ножем у Бережанах — потерпілий у реанімації
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up