Партнер рубрики Події

"Тернопіль в очікуванні": чи закривають тернопільські школи і садки на карантин (оновлюється)

"Тернопіль в очікуванні": чи закривають тернопільські школи і садки на карантин (оновлюється)

Новина про можливе введення карантину у всій країні сколихнула і тернополян. Батьківські чати обросли повідомленнями про те, що школи і садки вимушено йдуть на "канікули" з 12 березня. Чи насправді це так?

Як вдалося з'ясувати редакції "20 хвилин", Тернопіль залишається у "підвішеному стані". Наразі розпорядження про карантин на місцевому рівні не було. Усі чекають на офіційні документи та роз'яснення Кабінету Міністрів України, який і повідомив про запланований карантин у навчальних закладах. Постанови наразі не оприлюднили! 

І хоча прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час брифінгу за підсумками засідання уряду заявив, що карантин вводять у навчальних закладах із 12 березня. Але Тернопіль на це поки що не відреагував.

Відео дня

Читайте також: Для навчальних закладів Уряд планує запровадити карантин на три тижні.

Тим часом, у міському управлінні освіти також чекають, що скаже Уряд і Тернопільська міська рада.

- Постанови КМУ ніхто не бачив. На офіційному сайті була лишень інформація про те, що карантин заплановано. Але коли його планують вводити, даних немає. 10 березня у Тернополі відбулося засідання комісії з питань надзвичайних ситуацій та оперативного штабу із випадків попередження захворювання на коронавірус. На ньому вирішили про введення обмежувальних заходів, зокрема про заборону проведення масових заходів тощо. Наразі питання карантину – відкрите, - розповідає заступник начальника управління освіти Ірина Сум.

Чекають на розпорядження уряду

Саме управління освіти не може локально прийняти рішення про карантин.

- У Києві карантин ввели, ми про це знаємо. У Тернополі - ще ні, як тільки-но будуть зміни, ми обов’язково повідомимо про це навчальні заклади, а ті – батьків, - наголошує пані Ірина.

У прес-службі міської ради також додали, що в Тернополі немає підстав для введення карантину.

- У нас немає жодного випадку захворювання на коронавірус, показник захворюваності на грип на ГРВІ – нижче допорогового рівня. Якщо заклади закриють на три тижні, учні шкіл не зможуть добре підготуватися до здачі ЗНО чи Державної підсумкової атестації, - пояснює керівник відділу зв'язків із громадськістю Мар'яна Зварич.

Наразі міська влада чекає на чіткі роз’яснення Уряду.

Що каже міська влада

- Ми бачимо інформацію про те, що карантин заплановано. Але самої постанови не оприлюднили. Ми уточнюємо інформацію у профільних міністерствах, аби розуміти, чи це рішення про карантин має рекомендаційний чи обов’язковий характер. На підставі цього буде прийняте рішення на місцевому рівні, - каже Мар'яна Зварич.

У той же час, начальник обласного управління освіти в інтерв’ю для місцевих телеканалів заявила про карантин в усіх навчальних закладах області і Тернополі, зокрема. Але, як запевняють у Тернопільській міській раді, рішення про введення карантину ще не прийняли. Тому наразі всі в режимі очікування.

У той же час, у тернопільських школах від 10 березня обмежили доступ батьків. За інформацією "20 хвилин", дітей лишають при вході у заклади, далі коридорами учні йдуть самі. Забирають дітей "по дзвінку". Такі заходи, як пояснили батькам керівники шкіл, спрямовані на те, аби не допустити поширення інфекцій. 

Що означає карантин у школах

Уряд запропонував ввести обмеження на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб.

Водночас, згідно з повідомленням, обмеження не буде стосуватися заходів державної необхідності.

"Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також заплановано введення карантину в навчальних закладах строком на три тижні", - йдеться в повідомленні.

У Міносвіти ВВС News Україна пояснили, що взагалі рішення про карантин у школах і дитсадках ухвалює кожна місцева адміністрація окремо, але як буде в сиутації з карантином на загально національному рівні, поки невідомо.

Крім того, у країн мають перенести пробне Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО).

 

Редакція "20 хвилин" стежить за ситуацією. Як тільки ми будемо знати остаточне рішення, яке приймуть у Тернополі, одразу про це повідомимо. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (82)
  • Nick Zaharchuk

    Вся країна закривається на карантин а деякі міста думають по другому . В нас масок немає не то що вакцини, як прийде вірус то прийдеться навіть дітям горілку пити бо другого лікування в нас немає
  • Анонім

    Що там думати про ЗНО , ДПА , шкільну програму ,відпрацювання . ЗНО можна і дома готуватися є інтернет ,підручники ,можна організувати навчання по скайпу . Щодо шкільної програми то її зараз так подають де 1 рік за 2 то нех переживати один хер та програма в житті нікому не пригодиться це факт ,а факт це дуже вперта річ у світі. Тим більше всі ці уроки конкретно заважають готуватися до ЗНО  це теж факт.
  • Mariana Gaidamakha

    Як незнаю то не говорю,а ти падло смердюче,закрий смердючу морду свою і не пускай бацил своїх поганих людям,хай не читають що ти недороблений ідіот,тому тебе і назвали Іван,зробили тебе щоб посміятись а ти взяв і вижив,недоумок.

    Nelya Bordyuk reply Mariana Gaidamakha

    Mariana Gaidamakha ,і я про це,він просто жертва аборта.Не звертати уваги на нього.
  • Увага пропав зе бобік ростислав герасимчук=)))

    десь під час карантину в тернополі=)

    Ростислав Гарасимчук reply Увага пропав зе бобік ростислав герасимчук=)))

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up