Партнер рубрики Події

Тернопільщина є хабом бізнесу, інновацій та інвестицій: міністр

Тернопільщина є хабом бізнесу, інновацій та інвестицій: міністр
  • У Збаражі проходить міжнародний інвестиційний форум "Тернопільщина INVEST - 2019"
  • Щорічний міжнародний інвестиційний форум "Тернопільщина INVEST - 2019" презентує інвестиційний потенціал Тернопільської області та залучає інвесторів для реалізації цікавих і важливих проектів.

23 травня наша область приймає делегації із понад 30 країн світу та кілька сотень учасників, серед яких бізнес - делегації, інвестори, дипломатичні представництва, повідомляє прес-служба держадміністрації. 

Почесний гість форуму - Перший віце-прем'єр-міністр - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів. 

Тернопільщина є хабом бізнесу, хабом інновацій, хабом інвестицій. На цьому наголосив Віце-прем’єр-міністр - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів під час відкриття Міжнародного інвестиційного форуму.

Відео дня

Підтвердженням цього, за його словами є те, що більше 500 учасників, включаючи і міжнародників, зареєструвалися на інвестиційний форум. А повага високоповажних послів, представників посольств і консульств свідчить: Україна відкрила новий етап інвестиційного росту, інвестиційної привабливості та інвестиційного майбутнього!

"Тернопільщина входить у ТОП-5 областей, де малий і середній бізнес почувається найбільш комфортно. Вже більше 13 кварталів поспіль наша економіка зростає, макропоказники є стабільними, - наголосив Степан Кубів під час свого виступу. - За чотири роки до області залучено 23 млдр. грн. капітальних інвестицій, реалізовано 1600 проектів регіонального розвитку на суму 3,5 млрд. грн., 565 інфраструктурних проектів - на суму майже 350 млн. грн. А успіх розвитку кожного регіону - це успіх держави вцілому, це успіх кожного громадянина, кожного українця".

Міський голова Тернополя Сергій Надал теж взяв участь у роботі дводенного Міжнародного інвестиційного форуму "Тернопільщина INVEST - 2019", повідомляє прес-служба міської ради. 

«Тернопільська міська рада працює, щоб Тернопіль був не лише комфортним для проживання, а й для ведення бізнесу – ми активно запроваджуємо електронні сервіси, які забезпечують прозорість ведення бізнесу та надаємо максимальне організаційне та податкове сприяння як українським, так і іноземним інвесторам, - наголошує Сергій Надал. – У Тернополі працює майже 80 підприємств з іноземними інвестиціями. У нас присутні капітальні інвестиції майже з 30 країн світу - іноземний бізнес активно вкладає кошти у Тернопіль. А нещодавно національне Рейтингове агентство IBI-Rating повідомило про підвищення рейтингу інвестиційної привабливості міста Тернополя з рівня invА- до invА, що є однин із найвищих показників серед українських міст. Також, декілька років поспіль авторитетне міжнародне видання «fDi Intelligence», яке є підрозділом «The Financial Times», визнає Тернопіль найбільш інвестиційно привабливим  містом у категорії «Малі міста Європи».

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Петро Беріт

    Не пусті а факт! Я думаю взагалі на 1 місці! Лиш у нас можна влупити маф в любому місці, будуватись в парку, біля озера, орендувати центральну площу безкоштовно...
  • marijka

    Такий інвестиційний хаб, що більшість працездатного населення області повиїжджали або сезонно їдуть на заробітки.
  • Vitalii Pysmennyi

    Пусті слова.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up