Партнер рубрики Події

Тернопільщина готова брати участь в естонських експериментах

Тернопільщина готова брати участь в естонських експериментах

Електронне урядування на рівні області, інвестиції в підприємства та співпраця з університетами - про це говорили голови обладміністрації та облради з послом з Надзвичайним і Уповноваженим Послом Естонської Республіки в Україні Гертом Антсу. Зустріч відбулась 22 лютого. 

- Ми впевнені в тому, що потенціал співпраці між Тернопільською областю та Естонією є, - каже голова Тернопільської обладміністрації Степан Барна. - Нам мало 5,4 мільйони доларів інвестицій в економіку області. Ми вважаємо, що можемо розширювати формат, нам мало лише три підприємства. Хоча хочу відзначити, що якраз підприємства з естонськими інвестиціями є прикладом порядності, успішності та соціальної відповідальності бізнесу в Україні.

Під час зустрічі мова йшла і про унікальний досвід Естонії - електронне урядування.

- Тернопільська область готова бути пілотною, як область для реалізації певних естонських експериментів у сфері електронного урядування, - каже Степан Барна. - Нам це цікаво, ми готові це впроваджувати. Це дасть можливість оптимізувати наші видатки і створить додаткові можливості для людей отримувати ефективні послуги.

Відео дня

В Україні уже є проект електронного урядування на державному рівні в Києві. Але, як зазначив посол, можна обговорювати і можливість введення електронного урядування на рівні областей. Але над цим ще потрібно попрацювати. 

Естонські інвестиції в підприємства та освіту

В Тернопільській області уже працює три підприємства з естонськими інвестиціями. Розширення такої співпраці можливе, але є деякі нюанси. 

- Потрібно працювати з іміджем всієї України, адже в естонських ЗМІ протягом останніх кількох років новини про Україну не завжди позитивні, - каже Герт Антсу. - Але як ми бачимо, Тернопільська область одне з тих місць, куди можуть надходити естонські інвестиції. 

На коментар посла голова Тернопільської ОДА Степан Барна відповів, що естонський бізнес комфортно себе почуває у нашій області, а це означає, що все добре. 

У Тернополі працює ще один проект, який інвестують естонці - це бізнес школи на базі ТНЕУ. 

- Це дуже хороший приклад співпраці між університетами і ми плануємо розширювати цю співпрацю, - додає посол. - Тому ймовірно, що буде співпраця з іншими університетами.

Також мова йшла про естонську та українську армії. Степан Барна зазначив, що Україні є чого повчитись у Естонії і в цьому питанні. 

- Хотів би зазначити, що досвід Естонії в захисті своєї держави є унікальним, - додає голова обладміністрації. - Країна, яка не лише навчилась будувати добру економіку, а й створила одну з найефективніших армій в Європі. Всі мобілізовані, там в будь-який момент усі можуть бути залучені до захисту країни.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Богдан

    Нам взагалі варто багато чому повчитись у інших держав. А щодо електронного урядування, то це крута штука. Звісно, якщо наша влада не придумає і тут способи приховувати інформацію.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up