Партнер рубрики Події

Тернопільщина попрощалась з кременецьким «Робін Гудом» Віталієм Ващенком (ОНОВЛЕНО)

Тернопільщина попрощалась з кременецьким «Робін Гудом» Віталієм Ващенком (ОНОВЛЕНО)
Ховають активіста Віталія Ващенка

Провести забитого на смерть кийками депутата міськради і кременецького активіста  зібралось кілька тисяч побратимів і земляків. Цілий день у Кременці нещадно палило сонце. Щойно труну з тілом убитого активіста занесли до церкви, пішов дощ. «За ним весь світ плаче, і навіть природа», - звідусіль чувся гучний шепіт. Не могли стримати сліз ані кремезні чоловіки з «Правого сектору», ані АТО-шники…

У Кременці 29 травня провели в останню путь 48-річного Віталія Ващенка. 

Попрощатися з кременчанином зібралося чимало земляків та громадських активістів з Тернополя. Останню шану йому віддали члени «Правого сектора», «Народного контролю», Автомайдану, Самооборони Майдану Тернополя та Ради бізнесу Тернопілля.

Активіст й депутат Кременецької міськради, - йшлось в офіційних повідомленнях. «Наш Робін гуд», для якого не існувало ані заборонених тем, який не боявся «дахів» та не закривав очі на беспредєл, дерибани і свавілля силових структур – так за нього відгукувались земляки й ті, хто добре знав Віталія Ващенка. І обов’язково наголошували: він «воював» ніяк не для власного збагачення і не для примноження капіталу. А тому, що його боліла Україна. Мучив безлад, який коївся навколо. Цьому ж було підтвердження: за іронією долі буквально за кілька метрів від невеличкої хатинки Ващенка майоріло обійстя з кількаповерховим будинком прокурора Тернополя Віталія Сідорова…

Відео дня

Кременець поділився чи не навпіл: одна частина переконана, що «замовили» активіста опоненти-депутати, інша впевнена, що замовником вбивства є люди при високих погонах.

Previous Next

Нагадаємо, 26 травня близько 23 години двоє невідомих осіб нанесли тілесні ушкодження жителю міста Кременець, 1968 року народження. Чоловік за три години помер в реанімаційному відділенні лікарні. Попередній діагноз – «забійні рани голови, черепно-мозкова травма, політравма грудей». Поліцейські тоді встановили, що загиблий – Віталій Ващенко, громадський активіст, член ГО «Народна рада», депутат Кременецької міської ради. Чоловіка побили на території його нежилого обійстя, де він займався підприємницькою діяльністю.

Може, це було і збігом обставин, але буквально за кілька годин до того, як Віталія забили до смерті, він давав інтерв’ю одному з всеукраїнських каналів. І мова йшла саме про безчинства людей у погонах.

- Вся тернопільська поліція працює над розкриттям цього резонансного вбивства, перевіряємо всю інформацію, що надходить, - каже т.в.о. начальника головного управління нацполіції в області Олександр Богомол. - Орієнтовано також правоохоронців сусідніх областей. Є припущення, що вбивці могли приїхати до Кременця на автомобілі, тому вилучаємо відео з камер спостереження, перевіряємо маршрут зловмисників. Серед версій вбивства розглядали громадську та політичну діяльність потерпілого. Версію з пограбуванням теж не відкидали, але це малоймовірно, бо при потерпілому залишилися цінні речі та кошти. Нападники не забрали нічого.

За фактом нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого (ч.1 ст. 121 ККУ) розпочато кримінальне провадження.

Правоохоронці звертаються до всіх, кому відомі обставини злочину, або хто має інформацію про осіб, причетних до його вчинення, звертатися за телефоном у Кременці (03546) 2-22-45, 067-471-66-23  або 102.

Читайте також  26 травня близько 23.00 двоє невідомих побили Віталія Ващенка на власному подвір’ї. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Inna Sichkovska

    Царство тобі Небесне новопредставлений Віталій! Світла пам'ять! Нехай твоя душа спочине в мирі! Щирі співчуття рідним та близьким! Кременеччина втратила ще одного патріота, який боровся зі злочинцями!
  • Анонім

    Все набагато простіше  ,остання гучна справа патріота проти когось - це і є замовники вбивства ,все рахується по гарячих слідах ,але....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: деталі аварії 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up