Партнер рубрики Події

Тернопільщина посідає друге місце в Україні за кількістю укриттів в навчальних закладах

Тернопільщина посідає друге місце в Україні за кількістю укриттів в навчальних закладах

Тернопільська область — на другому місці в Україні за кількістю укриттів в навчальних закладах. 96,4% закладів освіти забезпечені укриттями, і цей процес триває.

Про це під час брифінгу повідомив голова Тернопільської ОВА Володимир Труш.

— У тих школах, де укриття були — їх модернізують, покращують, бо в минулому році це робили поспіхом, — зазначиа пан Труш. — Зараз літній період, і громади долучилися, і є проєкт Міністерства відновлення — це про Теребовлю — де між садочком і школою будують нове велике укриття, яке дозволить і садочку, і школі працювати. В минулому році вони не працювали. Ця робота проводиться постійно. Багато громад виділили на це кошти — хто реконструював, хто добудовував нове. 

До речі, як зазначив пан Труш, в червні змінилися державні будівельні норми щодо будівництва укриттів. Тепер укриття будуть будувати лише з моноліту, з бетону. 

Відео дня

Щодо доступності укриттів закладів освіти для населення пан Труш зазначив, що під час канікул всі укриття доступні для всіх. Під час навчального процесу — укриття лише для дітей, бо воно розраховане на визначену їх кількість.

Нагадаємо, раніше у міській раді Тернополя повідомляли про перевірку укриттів в школах міста.

 

Читайте також:

Куди скаржитись, якщо укриття зачинене під час тривоги – розповідаємо

У Тернополі перевірили сховища та укриття — 12 наразі визнані непридатними

 

 

 

 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач16

    Покажіть у фотографіях бомбосховище коло подвірʼя по вул .Чорновола 2 м. ,яке належить бувшому почтовому відділеню( коли йдеш вниз поручні обвиті павутинням і внизу страшний бруд і страшним холод)  Тому дуже просимо повернути нам, мешканцям ,будинку наше бомбосховище у будинку по вул.Чорновола2!!!!!!!!!!!!
  • Читач16

    Покажіть у фотографіях бомбосховище  коло двору по вул.Чорновола 2 м.Тернопіль,я

keyboard_arrow_up