Партнер рубрики Події

Тернопільщина, яка стала другим рідним домом, прощається з 22-річним Віталієм Мухою

Тернопільщина, яка стала другим рідним домом, прощається з 22-річним Віталієм Мухою
  • У родині, яка утекла від війни із Сумщини, було п’ятеро дітей. У Віталія залишились мама, вітчим, старші брат і сестра та двоє молодших — 5-річна Зорянка та 3-річний Іванко.
  • Віталій наприкінці літа підписав контракт із ЗСУ, і вже за місяць був на передовій.
  • Поховають Героя у Козлові – саме цей край став для Віталія та його родини другим рідним домом.

Козлівська громада, яка стала для багатодітної родини другим рідним домом, — у жалобі. Вона зустрічає і проводжає в останню путь юного Героя Віталія Муху, який загинув на передовій 31 жовтня.

Родина утекла від війни із Сумщини

Родина Віталія багатодітна — у них було п’ятеро дітей. Люди, утікаючи від війни, переїхали на Тернопільщину з Сумщини.

— Ми отримали страшну звістку з передової фронту про те, що 31 жовтня 2022 року загинув житель нашої громади з числа внутрішньо переміщених осіб Віталій Муха, — повідомив голова Козлівської громади Володимир Колісник. — Його сім'я прибула до нас на початку весни зі сходу України та планувала оселитись назавжди.

Відео дня

29 серпня 2022 року Віталій вступив до лав Збройних Сил України, підписавши контракт на три роки. А вже через місяць став на захист держави.

— Глибока шана загиблому воїну, найщиріші співчуття рідним. Чин похорону відбудеться в Козлові, — повідомив Володимир Колісник. — Слава Україні! Вічна пам'ять Герою!

Муха Віталій Олегович народився 29 березня 2000 року на Сумщині. Загинув 31 жовтня під Мар’їнкою. У Героя залишились мама Наталя, вітчим Роман, старші брат і сестра та двоє молодших — п’ятирічна Зорянка і трирічний Іванко.

Боже мій, найкращі сини наші гинуть!

— Боже мій, найкращі сини наші гинуть! Господи — за що? Їм жити і жити, ؏ написала Леся Дзюбановська.

Миц Роман із «Самооборони Козівщини» на сторінці громадської організації повідомляє, що 7 листопада, близько 11:00, очікують на прибуття траурного кортежу з тілом Героя. Кортеж буде рухатись зі сторони с. Покропивна до смт. Козлів на вулицю Зарудка (будинок сім' ї Зелінських). Похорон розпочнеться о 12:00 год.

— Просимо жителів громади достойно зустріти та провести в останню дорогу Віталія, — звертається до мешканців Козівщини Роман Миц.

 

Редакція висловлює щирі співчуття батькам, братам і сестрам, рідним, друзям, землякам, побратимам та всім, хто втратив дорогу людину. Вічная пам’ять, шана і слава тобі, юний Герою…

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (267)
  • Інна Ставицькая

    Вічна пам'ять і слава Герою
  • Валентина Мартинюк

    Царство небесне Герою!!!
  • Татьяна Руденко

    Вічна і світла пам'ять Герою щирі співчуття рідним та близьким людям
  • Светлана Заец

    Вічна пам'ять царство небесне герою

keyboard_arrow_up