Тернопільщина завершує підготовку до нового опалювального сезону

Тернопільщина завершує підготовку до нового опалювального сезону

Наразі на Тернопільщині є 400 котелень, які працюють на альтернативних видах палива.

На Тернопільщині завершують підготовку до нового опалювального сезону. Майже всі котельні області готові до роботи. Про це повідомив начальник містобудування та архітектури Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Харченко.

За його словами, відремонтували та замінили 23,3 кілометра водопровідних мереж — це 81,5 %, також 4,2 кілометра каналізаційних — це 80,8 %. І відремонтували і замінили 1,79 кілометра теплових мереж — це 82,6 %. мереж.

«Зараз накопичуємо паливно-мастильні матеріали. Також накопичуємо тверде паливо для котелень, які працюють на альтернативних видах палива. Із 1277 котелень, таких у нас уже 400. Тернопільщина дуже активно займалася переведенням котелень на альтернативні види палива і, порівняно з іншими областями, у нас цей показник — один із найкращих», — каже Володимир Харченко.

Відео дня

На випадок, якщо в умовах війни буде припинене постачання води, електроенергії або газу, забезпечують у першу чергу бюджетні установи, наприклад, лікарні, засобами автономного живлення, в тому числі, за допомогою міжнародних донорів.

На 1 вересня на об’єктах соціально-культурного призначення встановлено 230 генераторів, які забезпечують автономне електроживлення об’єктів. 

До слова, цьогорічний опалювальний сезон може бути складним, адже в країні триває війна. Аби газу вистачило на всіх, українцям доведеться економити. Попереджає центральна влада.

На що жителям області треба звернути увагу вже зараз, аби не змерзнути взимку – читайте у матеріалі «20 хвилин».

Нагадаємо, що прийнятий Верховною Радою законопроєкт щодо заборони підвищувати тарифи на газ, опалення та гарячу воду під час війни підписав також президент Володимир Зеленський. 

Тарифи на газ на опалювальний сезон 2022/2023 р для населення залишилися без змін – 7, 96 грн/куб.м. Тариф діятиме до кінця квітня 2023 року.

 Читайте також:

Живу без газу понад чотири роки. Як тернопільський науковець радить пережити зиму і ще й зекономити

Сергій Надал: Перед найскладнішою зимою міська рада допоможе утеплити багатоповерхівки тернополян (пресслужби)

Чи зміниться у вересні розмір пенсій і які будуть тарифи на комуналку

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ирина

    Головне, щоб при економії на опаленні економилися і гроші споживачів. А то батереї будуть ледь теплі, а дертимуть за опалення .... скільки?

keyboard_arrow_up