- "Тернопільська брама" розпочинає фестивальний сезон в Тернополі, звідси й назва, - розповідає співорганізатор фестивалю, член гільдії рестораторів Тернополя Олег Макогін. - Цей фестиваль мистецько-гастрономічний, адже крім того, що частуємо тернополян і гостей міста, ми ще готуємо концертну та розважальну програму.
Родзинкою фестивалю мають стати два рекорди: приготування тисячі літрів бограча та виготовлення стола з суцільної деревини. Обидва рекорди планують втановити в суботу, 11 травня. В п'ятницю, 10 травня буде офіційне відкриття фестивалю.
Близько 18.00 на Театральному майдані було багатолюдно. На свято приходять цілими сім'ями, дехто із друзями.
В обід тут розпочали працювати торгові "точки", в яких пожна придбати вуличну їжу. Посеред майдану встановили столики, за якими тернополяни можуть перепочити та поїсти.
Продавчиня на одній із ресторанних локацій пані Анастасія каже, що настрій на свято хороший.
- Дуже гарні люди, очікуємо багато покупців, тому роботи буде багато, - говорить жінка. - Але дуже подобається, що тут так часто щось відбувається. Зараз здається, що Тернопіль наближається за фестивалями до Львова.
У різних торгівельних точках різниться і асортимент страв, і їх вартість. До прикладу, канапки тут можна придбати за ціною від 10 до 25 грн, 200 грамів печеної картоплі - за 20-30 грн, 100 грамів свіжого салату за 15-25 грн. 100 грамів шашлику коштує 50-60 грн. Дозволені на фестивалі і алкогольні напої. 50 грамів горілки вартує 15-20 грн, розливне пиво - 20-40 грн.
У будиночках, які залишились на майдані ще з зимових свят, можна купити товари власного виробництва та вироби народного мистецтва.
Триватиме фестиваль до 12 травня.
А ви підете на "Тернопільську браму"? Відповідь залишайте у коментарях.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 16 від 16 квітня 2025
Читати номер