Партнер рубрики Події

На кастинг у кіно прийшли пробуватися і програмісти, і спортсмени, і навіть хлопчик, який мріє стати священиком

На кастинг у кіно прийшли пробуватися і програмісти, і спортсмени, і навіть хлопчик, який мріє стати священиком

Під час фестивалю "КіноХвилька" відбувається кастинг дітей віком від 8 до 10 років на головні ролі у фільмі "Довбуш" режисера Олеся Саніна. На відбір прийшли понад сотня діток.

Кастинг відбувається в бібліотеці-музеї «Літературне Тернопілля» у три етапи. Спочатку бажаючі потрапити на головні ролі мали відправити організаторам кастингу своє фото, потім зняти відеовізитку, в якій вони розповідали про себе, і заключний етап – розказати вірш.

Діти, яких виберуть, будуть виконувати ролі  трьох головних героїв в дитинстві. Представник кастинг-директора Лілія Остапович, яка відбирала дітей на головні ролі в Тернополі, розповіла, що вражена кількістю претендентів та їхнім ентузіазмом.

  • Актори вже знайдені і наша задача тут, на прекрасному Тернопіллі, знайти трьох юних акторів, які були б схожі на головних героїв нашого фільму. Перш за все в дітей повинна бути візуальна подібність, і не менш важливим є темперамент і розкутість акторів. Потрібно, щоб вони вміли змінювати свої емоції відповідно до поставлених задач,- розповідає пані Лілія. - Всі дітки, що приходили сьогодні на кастинг, - талановиті, відверті і дуже інтелектуально розвинені. І що важливо, юні таланти дуже різнопрофільні, приходили спробувати свої сили:  і програмісти, і спортсмени і навіть хлопчик, який мріє стати священиком.

12-річна Яна, яка брала участь в кастингу, розповіла, що це було зовсім не важко. Каже, що просто треба бути впевненим у своїх силах. Кастинг, на її думку, вона пройшла вдало, з усіма поставленими перед нею завданнями дівчинка впоралась.

Відео дня
  • Це моя мрія – потрапити в головні ролі фільму. Я лише один рік займаюсь в театральному гуртку, але вже розумію, що це моя справа.

Фільм, який зніматиме режисер Олесь Санін, розповість про легендарного опришка Олексу Довбуша. Про те, як народилася і розрослася легенда про карпатського лицаря, що надихає цілі покоління. Про силу і любов, про зраду і кривду. Про те, як він жив і як обманув смерть.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up