Партнер рубрики Події

Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку

Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку

Капелани з Тернопільщини провели духовну місію на Харківсько-Лиманському напрямку.

Цими днями військовий капелан отець Михайло Живчак та декан Великобірківський о. Михайло Піняга здійснили духовну місію у місцях дислокації підрозділів ЗСУ на Харківсько-Лиманському напрямку. Священники, окрім духовного служіння, доставив військовим продукти, різні необхідні речі, передачі, запчастини для автомобілів, колеса до автомобіля.

Про це повідомили в Тернопільсько-Зборівській єпархії УГКЦ.

Відео дня

«Зустріч з нами для них — це вісточка з дому, можливість поспілкуватися, разом помолитися Службу Божу, приступити до Сповіді, —  розповідає о. Михайло Піняга. – Недарма кажуть, що невіруючих на війні нема. Воїни потребують часом більше, ніж хліба, щирого слова підтримки, розради, надії. Адже той, хто чи не щодня заглядає у вічі смерті, надзвичайно цінує життя і вміє тішитися простими речами. А цінність людського спілкування і зичливості для тих, хто і спить озброєний,- дає змогу відчути, що ти насамперед людина, яка також втомлюється, зневірюється і розчаровується, але знаходить потіху у молитві та щирій розмові».

Отець Михайло наголосив, що «наші воїни — то є направду лицарі духа і воїни світла, бо від них самих заряджаємося надією і вірою в перемогу. Саме вони, ті, хто "на нулі", розуміє, скільки ще шляху нам пройти, але саме вони найбільше вірять у майбутнє України і роблять все, щоб ми жили у безпеці. Наше відвідування, наша спільна молитва — це найменше, чим ми можемо їм послужити, але таке цінне і потрібне, яке тримає їх і запевняє  у Господній опіці».

Нагадаємо, раніше «20 хвилин« повідомляли, що тернопільські волонтери організували перший весняний ярмарок на підтримку Збройних Сил України.

 

Читайте також:

«Купуй смаколик – донать на дрони»: у Тернополі організували ярмарок для ЗСУ

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Петр Годовский

    Капелани,ніби офіцери ГУРу,лиця замалювали.
    Бояться когось?)

keyboard_arrow_up