Партнер рубрики Події

Тернопільські копи за потреби зможуть прийняти і пологи

Тернопільські копи за потреби зможуть прийняти і пологи
  • Працівники Управління поліції охорони в Тернопільській області пройшли курс навчально-тренувальної програми з надання домедичної допомоги «Перший на місці події».
  • Мета – навчити поліцейських надавати допомогу потерпілому до приїзду медиків.

Зростання кількості нещасних випадків і надзвичайних ситуацій з травмуванням людей потребують знань працівниками Національної поліції засад щодо надання невідкладної домедичної допомоги. Зокрема, у п. 4 ст. 18 Закону України «Про Національну поліцію» передбачено одним з обов’язків поліцейського надання невідкладної, зокрема домедичної і медичної допомоги особам, які постраждали внаслідок правопорушень, нещасних випадків, а також особам, які опинилися в безпорадному стані або стані, небезпечному для їхнього життя чи здоров’я.

Саме тому, працівники Управління поліції охорони в Тернопільській області проходять навчально-тренувальну програму з надання домедичної допомоги «Перший на місці події» в симуляційному центрі Тернопільського державного медичного університету ім. І. Горбачевського.

Відео дня

Навчання проводили досвідчені інструктори центру стимуляційного навчання «TESIMED», які з використанням макетів, манекенів та допоміжних приладів детально пояснювали анатомічні, фізіологічні та психологічні особливості роботи з постраждалими.

«Перші хвилини будь-якої надзвичайної ситуації, де необхідна медична допомога, часто є вирішальними. І в таких випадках життя потерпілого залежить саме від тих людей, які першими опиняються на місці події. Ми – поліцейські охорони, серед тих,  хто прибуває на місце події одні з перших, ще до приїзду швидкої допомоги. Тому ці знання та практичні навички для нас є безцінними, адже правильно та вчасно надана домедична допомога може врятувати життя», - розповів начальник відділу кадрового забезпечення Управління поліції охорони в Тернопільській області Оксана Старощук.

Домедична допомога вкрай необхідна всім, не тільки поліцейським, адже вміння своєчасно зреагувати, надавши людині правильне положення, зупинивши кровотечу та викликати швидку допомогу, може врятувати життя, повідомляє управління поліції охорони в Тернопільській області.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Кобра

    На машинах їздити не вміють ще народження дитини їм доручай
  • Андрей Белон

    Нехай спочатку ПДР вивчать і водінню навчаться!

    Кобра reply Андрей Белон

    Ви озвучили мою думкус
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up