Партнер рубрики Події

Тернопільські пластуни відсвяткували столітній ювілей

Тернопільські пластуни відсвяткували столітній ювілей
З вимаршами, концертом у “Перемозі” та розвагами у парку відзначали пластуни 100-річчя своєї організації у Тернополі 21 квітня.



 
- Я уже чотири роки ходжу до “Пласту”, - каже п’ятнадцятирічна школярка Юлія Черхавська. – Найбільше мені подобається проводити час у таборах, які дуже помітно відрізняються від усіх інших видів таборів. У пластунських ми всі стаємо самостійними

.
Члени організації, за словами дівчини, живуть у наметах, готують самі собі їсти і, відповідно, бережливо ставляться до природи, де проводять дуже багато часу. Байдикувати дітям не доводиться, адже увесь день розписаний по хвилинах.

Відео дня
>
- Дуже сподіваюсь, що підтримувати зв’язок з “Пластом” і після закінчення школи, – продовжує Юлія. – Адже пластунами люди бувають упродовж свого життя. Так, найстарішому пластуну уже дев’яносто років. І я б хотіла навіть побити цей рекорд.


Про своє ставлення до “Пласту”, сподівання на активну участь у житті організації навіть тоді, коли буде для цього не так багато часу, як у шкільні роки, розповідали 21 квітня й інші члени організації. Їх вкотре зібрали усіх разом, щоправда не для вишколу.


- Найцікавіше те, що до Тернополя з’їхались стільки пластунів, як ще тут не було ніколи, - додає Юлія. – І коли був вимарш, то люди дивувались, звідкіля нас стільки.


Загалом, свято не обмежилось єдиними ви маршами. У його рамках організували фотовиставку, концерт та розваги у парку ім. Шевченка. Окрім того, розпочали ще один новий проект.


- Століття “Пласту” – це справді велике для нас свято, - говорить голова Тернопільського “Пласту” Любомир Шимків. – І цьогоріч ми проводимо акцію “100 добрих справ”. Її суть у тому, що пластуни намагаються допомагати усім, хто цього потребує. Також ми розпочинаємо ще одну нашу нову акцію – збір коштів на пам’ятник пластунам, який ми плануємо відкривати у вересні цього року.


Окрім того, цифра 100 зіграла не останню роль й у збільшенні пластунської родини – цьогоріч, за словами Любомира, організація кількісно зросла на 100 членів.


Після виступу голови, зі святом пластунів привітали представники влади та молодіжних організацій. Вони вручили грамоти та невеличкі подарунки.

 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • Anonymous

    Все класно! Молдці!!! Лише маю питання щодо відеоролика №3. "Пластовий обіт" чи "Отче наш" :)
  • Anonymous

    У мене одного враження що цю статтю одні мудаки коментують? Діти займаються чимось, мають якісь спільні інтереси, а не курять, бухають і трахаються по підворотнях. Але ж нє, виявляється і це погано для середньостатистичної бидломаси, бо воно ніяк не вкладається у їхні примітивні уявлення. От якби те саме, але з червоними галстуками і піснями про "самава вєлікава важдя всєх врємьон і народав" от тоді все правильно і у рамках їх дебільної психології...

    Anonymous reply Anonymous

    До Ім'я не вказано 22/04/2012 22:41 Якщо цими дітьми займаються такі, як ТИ, то стає зрозуміло, ЩО з них виховують... Цікаво, скільки з "вкладки" платять тобі за пропарювання мізків цих дітей? Чи тебе фінансує хтось потужніший?

    Anonymous reply Anonymous

    Читати коменти на "20 хвилин" - суцільна втрата часу. пацани, я розумію, шо вам платять за цей брєд, але майте мозги троха, розумні люди давно вже не ведуться на такий компромат :-)

    Anonymous reply Anonymous

    Ось ви в нас дуже інтелегентний свідомит. Йдіть вклоніться бюстику Шухевича, перевдягніться у ССсівську хворму та покайтеся.
  • Anonymous

    На фото нормальні діти. І з одного боку, добре, що вони хочуть гри та романтики, а з іншого, - які "дяді" керують їхніми незрілими умами і що ці "дяді", окрім уміння розпалювати вогнище (чи то, перепрошую, "ватру" і "фаєр-шоу") вкладуть у ці дитячі голови, куди поведуть у потрібний "дядям" момент...
  • Anonymous

    Вони б так гуртом на заводи б ходили то якась користь для суспільства була б а то у нас стільки замовлень на будівництво танків і літаків , кораблів а працювати немає кому , а ось прапорцями махати у нас дох....я і трошки .

    Anonymous reply Anonymous

    а ви чому ще не на заводі, а по клавіатурі стукаєте?

    Anonymous reply Anonymous

    А ти глянь, а ну розкажи скільки ти особисто здав танків, літаків чи кораблів? Коментар із розряду "аби щось, але покритикувати". Нудить аж від таких псевдо борців за справедливість. В Тернополі простоюють танкокораблелітакобудувальні заводи, а молодь шариться і нічого не робить... Мудак ти Маховик, і коменти твої мудацькі...

    Anonymous reply Anonymous

    До Гість: Ім'я не вказано 22/04/2012 22:28 Що означає скільки здав ?.Під виразом здав є багато значень : здають склотару , можуть здати державні таємниці і таке подібне . А при чому тут критика я пишу правду поцікався заводами які випускають танки ,літаки ,кораблі і таке подібне скільки там потрібно робітників і яка там пристойна зарплата і не про Тернопіль іде мова що стосується молоді , а то що молодь нічого не робить і тільки живе за гроші батьків які в Італії це фантазії чи як ?. Що стосується коментів то у мене вони всі правдиві просто комусь правда очі коле.

    Anonymous reply Anonymous

    Або допомагати одиноким старим або ветеранам як колись брали тимурівці шевство ! А ходити по горам і лісам і лускати семочки на право і наліво цього в нас вистачає !

    Anonymous reply Anonymous

    Шевство - це оли щось шиють, шановний "високограмотний" коментаторе.

    Anonymous reply Anonymous

    В 90-х всім розказували, що Пласт замінить піонерську організацію і буде виховувати українську молодь. А що отримали? Пласт - НЕМАСОВА організація на добровільних засадах і виховує МІЗЕРНУ кількість дітей.

    Anonymous reply Anonymous

    Злосний докторе, ПЛАСТ існував тоді вже коли піонерами ще навіть і не смерділо. Ну хоча б деколи аналізуйте історію перед тим як щось бзданути (по іншому такі висоінтелектуальні коменти назвати не можна).
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 21:01 Загинув 23-річний воїн з Тернопільщини Павло Мізоцький 20:02 «Халява вічною не буває»: судили посадовця за хабар 500 доларів. За що вимагав і як покарали? 19:03 Скільки коштує м’ясо до Великоднього столу у Тернополі: порівняли ціни у супермаркетах та на ринку photo_camera Від читача 14:51 Участь в «Армії відновлення» Тернопільщини – Ваш реальний внесок у Перемогу! 18:03 На Гайовій поклали новий асфальт: який вигляд має вулиця після реконструкції photo_camera 17:20 На Кременеччині віддали землю під сміттєпереробний завод, а отримали — борги за оренду в сотні тисяч 16:40 Помічник лісничого з Тернопільщини привласнив з каси 80 тисяч. Що йому загрожує 16:15 Втеча від мобілізації? Перевірили, що робить Труш в університеті та чи стоїть на військовому обліку 15:30 Скільки коштує великодня атрибутика у магазинах та супермаркетах Тернополя 14:55 Сезон полуниць стартує: що важливо знати, аби не отруїтись 14:20 Тернополянин залишив наплічник біля камер схову в магазині, а коли повернувся — його там не було 13:31 Тернополянка Наталя Яремчук напекла та передала хлопцям на фронт понад три тонни солодощів play_circle_filled photo_camera 12:46 Кабмін розглядатиме законопроєкт, який спрощує міжнародний розшук 12:04 Чи можна у Страсний тиждень садити город: відповідає отець Олексій Філюк photo_camera 11:23 Тернопіль — одне з найпрозоріших міст в умовах війни. А ви згодні? 10:45 У Чорткові будують бібліотечний артгараж за понад мільйон photo_camera 10:10 Виборював перемогу для наших дітей: у Збаражі попрощались з Героєм Ігорем Войцеховським 09:35 Чи буде спекотно на Великдень: синоптики озвучили прогноз 09:02 У Львові успішно прооперували 16-річну тернополянку, яка не могла ходити без болю у взутті
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up