Партнер рубрики Події

Тернопільські самооборонівці та бійці АТО вишивають братську ікону

Тернопільські самооборонівці та бійці АТО вишивають братську ікону
Робота над іконою триває ужебільше півроку, а після того, як її повністю вишиють, то передадуть в одну із київських церков. На окладі братської ікони вирізьблять символи "Самооборони Майдани Тернопільщини": щит, каски, палиці, "коктейлі Молотова".

- За весь час існування "Самооборона" та бійці АТО стали взаємопов'язаними, - говорить Ліліся Мусіхіна. - Бо самооборонці дуже часто йдуть воювати пліч-о-пліч з іншими бійцями. І ми вирішили власноруч вишити таку братську ікону "Самооборони Майдану Тернопільщини" та бійців АТО. 

Ікону волонтери вишивають уже понад півроку. Робота дуже клопітка, адже ікона велика і вишивають її бісером. 

Відео дня

- Вишивають усі наші хлопці, всі хто приїжджає на ротації, - продовжує пані Мусіхіна. - Пізніше ми передамо ікону нашому капелану "Самооборони Майдану Тернопільщини" отцю Івану Гуні і він планує передати її у Київ.Там її зберігатимуть у виставлять у церкві.

Братська ікона від звичних ікон відрізнятиметься окладом, розповідає Лілія Мусіхіна. Якщо на інших іконах, як це прийнято, оклад рослинний, геометричний, то у цій іконі оклад зроблять характерним для "Самооборони Майдану Тернопільщини".

- Самооборона це щит, каска, палиці, "коктейлі Молотова", - додає волонтерка. - Таким чином ми хочемо, щоб наступному поколінні щось таки залишилось від наших хлопців. До речі, якщо є бажаючі волонтери повишивати, тоді це буде братська ікона волонтерів, бійців АТО  та "Самооборони Майдану Тернопільщини". 

Довідка

Бажаючі допомогти з вишиттям ікони можуть приходити на штаб "Самооборони Майдану Тернопільщини" за адресою вул. Грушевського, 1. Контактний номер:  098-596-26-80.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Добродій

    Щит, каска, палиці, "коктейлі Молотова" на іконі? Оригінально. Ще Ісуса Христа з укропською нашивкою, в касці і кулеметом вишийте. Щоб була згадка. Ми ж глибоко віруючий народ, християни. Але не забувайте побільше крові проляти за незаможність України, а то якось не по геройське, не по славному, не по українське.

    Люди, читайте Біблію, починаючи з Нового Завіту. Там національностей нема, там є Святий Дух, Христова Церква і спасіння душам вашим. Вмирати треба тільки за Господа, а вбивати взагалі ні за що не треба. Навіть за національну ідею. Її і придумали для того, щоб ви один одного просто так мочили.

    Пізнайте істину і істина зробить вас вільними.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На Великдень в Тернопільській області порядок охоронятимуть понад 600 правоохоронців play_circle_filled 21:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 20:05 Що класти у кошик і що робити з пасками, які не з'їли: о. Олексій Філюк відповідає на ваші запитання 19:00 Тернопільщина втратила захисників Володимира Солтана, Володимира Попеля і Богдана Добрянського Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:08 На Тернопільщині відкрили оновлений ізолятор тимчасового тримання 17:23 Допомога ЗСУ на Великдень: мер Тернополя Надал вчергове повіз захисникам на передову дрони, Великодні паски та військове спорядження (пресслужба Тернопільської міської ради) 17:03 Дезертира засудили до року дисциплінарного батальйону. Одразу — на передову? 16:00 Передчасно пішла у вічність медсестра-анестезист з 2-ї лікарні 15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up