Партнер рубрики Події

Тернопільські школярі у їдальнях будуть розраховуватись без готівки

Тернопільські школярі у їдальнях будуть розраховуватись без готівки
  • Спочатку учнівськими "Картами тернополянина" у тестовому режиму будуть розраховуватись діти пільгових категорій у їдальнях шести шкіл міста.
  • Згодом таку систему планують запровадити у всіх шкільних їдальнях. Як проект будуть втілювати у життя, говорили на засіданні міськвиконкому. 

У шести школах міста вже тестують можливість розрахунку за харчування учнівськими «Картками тернополянина». Про це повідомляли у прес-службі Тернопільської міської ради раніше.

- Безготівковий розрахунок у шкільних їдальнях ми обговорюємо а рамках програми "Здоров'я громади", - розповідає заступник Тернопільського міського голови Леонід Бицюра. - Зараз ми працюємо у напрямку збереження дитячого здоров'я. У навчальних закладах ми провели моніторинг і вивчали фактори, які впливають на дитяче здоров'я. Харчування одне із найголовніших у цих пунктах.

 "Картками тернополянина" у їдальнях розраховуватимуться лише діти-пільговики. У міськраді переконують, що це дозволить контролювати точну кількість дітей пільгових категорій. 

Відео дня

Коли нововведення запрацює "на повну" - це дасть змогу батькам контролювати чим харчуються їх діти.

- У нас є перелік товарів, які заборонено продавати у шкільних їдальнях, - продовжує Леонід Бицюра. - Все ж у деяких випадках діти можуть купити собі шкідливу їжу. Якщо ми зробимо безготівковий розрахунок, батьки зможуть відстежувати покупки дітей. 

Окрім того, з допомогою електронного розрахунку буде можливість контролювати усі страви та якість та походження продуктів в їдальнях Держпродспоживслужбі. 

- Серед переваг електронних грошей - пришвидшення обслуговування дітей та обмеження контакту з паперовими купюрами, адже на них дуже багато мікробів, які передаються через контакт з руками, - каже пан Бицюра. - Для нас дуже важливо здоров'я дітей. Адже окрім знань дуже важливо дати їм правильний спосіб життя. Насправді, статистика у цьому плані невтішна і ми маємо її змінити. 

Для впровадження ініціативи потрібно встановити касові апарати. Ймовірно, безготівковий розрахунок впроваджуватимуть вже з нового навчального року. 

Ми звернулись у Тернопільську ЗОШ №5, де за інформацією прес-служби Тернопільської міської ради тестують безготівковий розрахунок. Секретар школи сказала, що таке нововведення наразі не працює, але плани на впровадження електронного розрахунку, ймовірно будуть втілюватись з нового навчального року. 

Проект рішення на засіданні міського виконавчого комітету внесли до плану діяльності підготовки регуляторних актів на 2019 рік. Після обговорення, приблизно через місяць, чиновники повернутись до розгляду цього питання. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Віктор

    пІдтримую оплату банківськими картками у шкільних їдальнях
  • Микола Унгурян

    Серед переваг електронних грошей - пришвидшення обслуговування дітей та обмеження контакту з паперовими купюрами, адже на них дуже багато мікробів, які передаються через контакт з руками, - каже пан Бицюра.


    ха-ха-ха, а відкати та хабарі п. Бицюра в білих рукавичках бере чи суто в безготівковій формі?)))))
    хоча нововведення можливо і корисне, але виникне ситуація коли половина класу буде дивитись як їсть інша половина, тому що не встигли вчасно поповнити картку.
    ну і чодова демонстрація руху до "автономності" кожного закладу, говорять про автономізацію, а фінанси і харчування хочуть навпаки все в один кошик звести
  • Валера Матів

    зразу шукайте поварів нових в ті школи)))
  • Діонісій

    встановіть нормальні термінали в їдальнях і навчіть персонал їми користуватись, в мене дитина вже давно розраховується карточкою юніора приватбанка, досить зручно, але коли перерва і багато дітей хочуть щось придбати, а термінал чомусь "заглючив", дитина зі своєю карткою зилишається голодною, так що треба і гроші мати в кишені і картку :)

    Ольга Василівна reply Діонісій

    Як ви не розумієте, проект "Картка Тернополянина" - ТОВ "Системний звязок" - це все Надала, і він сраку буде рвати, щоб то просувати, так само як і з бруківкою!!!

    Діонісій reply Ольга Василівна

    я не про картку тернополянина, а про оплату банківськими картками в шкільних їдальнях.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) 16:03 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки 14:00 На вулиці Сахарова понижують висоту бордюрів на переходах 13:30 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 13:00 У Тернополі двом вулицям мікрорайону «Південний» присвоїли нові назви 12:23 У потічку на Підволочищині знайшли тіло 81-річної жінки 12:00 Вибір матраців-топперів у місті Тернопіль (на правах реклами) 11:40 В аварії на Тернопільщині травмувався 50-річний водій мотоцикла 11:30 Дякую діткам, які надіслали нашим захисникам частинку великоднього тепла з рідного Тернополя - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 11:00 У Тернополі чоловік заховався у туалеті піцерії й вночі вкрав гроші з каси play_circle_filled 10:22 Що зміниться в Україні з 1 травня: мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята 09:35 Паска, панетоне, коломба: чим відрізняється випічка на Великдень 09:01 Незряча дівчина з Тернополя довірилась молодикові «з інтернету», той обманув її на тисячі гривень 08:01 Чи працюватимуть банки на Великдень та травневі свята: графік 22:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 21:01 Загинув 23-річний воїн з Тернопільщини Павло Мізоцький
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up