Партнер рубрики Події

Тернопільські школярі зняли цікаві екологічні короткометражки

Тернопільські школярі зняли цікаві екологічні короткометражки

У Тернополі провели екологічний проект Природа. Кіно. За екологічні відео дітям подарували дуби, які вони висадять на території своїх шкіл.

В рамках проекту молодь створювала власні короткометражні фільми. Назбиралось аж 6 команд школярів із Тернопільських шкіл, які показали своє бачення екологічних проблем (локальних та світових) і їх вирішення.

- Я завдячую цьому проекту багато чим, - каже учасник Роман Соколовський. - При створенні відео я знайшов нових друзів, здобув новий досвід. Такі проекти змушують задуматись про майбутнє нашої планети, мене принаймні точно.

Відео дня

Отож, Команда "Непотріб" - Ілля Миколишин та Юлія Воляник - технічний ліцей і 9 школа - побачили проблему у засмічуванні Тернопільщини та планети зокрема і показали вирішення проблеми у переробці та сортуванні сміття:

Команда "Watermelon" - Гнатів Віктор (23 школа) - переможець проекту - вбачає проблему у нераціональному використанні води і закликає нас економити її. Як саме? Поради дивіться у відео:

Команда "Зміни себе" - Дмитро Лехман - 19 школа - у своєму фільмі розповів про те, що зміни треба починати з себе і переставати бути диванним аналітиком. Час діяти!

Команда "Наш яр" - Тамір Гром, Олександр Маланюк - 17 школа, переможці глядацьких симпатій - оповіли про проблему засмічування яру на території Східного масиву міста Тернополя. Хлопці не лише освітлюють проблему, збирають сміття і встановлюють таблички для недобросовісних мешканців. Вони також мають надію, що це прекрасне місце стане коли-небудь місцем відпочинку для всіх тернополян!

Команда "Еко планета" - Роман Соколовський, Іван Романов - 24 школа - показали в своїй відеороботі, що заможність розвинутих країн ґрунтується есплуатації бідних людей із країн третього світу. Чому Нігерія, яка має велетенські поклади нафти, не стала найбагатшою країною Африки? Чому на території Китаю будують всі найнебезпечніші промислові заводи? Спава у соціальній та економічній нерівності. Ти хочеш продовжувати так жити?

Команда "Екологічне забруднення" - Вадим Рудюк - наймолодший учасник проекту - також вбачає загрозу в засмічуванні планети і Тернополя. Він теж радить сортувати і переробляти відходи.


Всі діти отримали в подарунок екоторби, щість дубів для висадження на території їхніх шкіл та сертифікат на сплав.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Петро Білецький

    Контент крадений 100%. Хоч би повстидались
  • Кактус

    молодці
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up