Партнер рубрики Події

Тернопільські школярі покажуть виставу, щоб врятувати Сашка Сюрпіту

Тернопільські школярі покажуть виставу, щоб врятувати Сашка Сюрпіту
  • Благодійна вистава «Легенди землі Тернопільської» відбудеться  1 липня о 19.00 в  церкві Матері Божої Неустанної Помочі, що на бульварі Данила Галицького, 1Б.  
  • Кошти, які діти збиратимуть під час вистави, віддадуть на лікування 16-річного Сашка Сюрпіти, який хворіє на ювенільний ревматоїдний артрит та катаракту.

16-річний тернополянин Сашко Сюрпіта, який хворіє на ювенільний ревматоїдний артрит та катаракту – друг організаторів вистави «Легенди землі Тернопільської». Учасники вистави – учні місцевих шкіл. Діти самі написали сценарій вистави, самі зробили декорації.

- Ідея створити театральний колектив виникла в нас ще минулого року, - розповідає  виконавиця головної ролі у виставі Валерія Гопко. – Ми зібрали кілька дітей з різних шкіл Тернополя і домовилися, що вистави будемо робити з користю для інших.

Відео дня

Влітку минулого року діти організували першу виставу під назвою «Вино з троянд» . Під час заходу зібрали понад  4 тис  грн для лікування Сашка. На цьому юні актори не зупинились, і навіть більше, до їх акторського складу долучилось кілька нових акторів.

Авторка сценарію та режисер вистави, яка розкаже про легенди Тернополя  - Віра Грабчук учениця Тернопільської школи №14.

- Сашко навчався в паралельному класі моєї школи, - розповідає акторка Валерія, яка зіграє роль Тернавки. - Ми зрозуміли, що йому потрібна допомога, тому запрошуємо тернополян прийти на виставу та врятувати нашого друга.

Мати Сашка Олена Сюрпіта вдячна одноліткам сина за допомогу. Жінка каже, що без допомоги небайдужих її син не зміг би самостійно ходити.

- Коли людина потрапляє у важку ситуацію  зі здоров’ям, дуже важливо, щоб вона не залишалась сама. Ми вдячні дітям, які не залишили нас в біді. Кошти, які ми отримали минулого року, нам дуже допомогли, - каже мама Сашка.

Як розповіла Олена Сюрпіта, зараз самопочуття Сашка суттєво покращилось, але терапія, яку хлопцеві доводиться проходити щодня  - теж дороговартісна.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:31 Є дефіцит потужності — на Тернопільщині 8 травня обмежать споживання електрики для підприємств 15:00 У Тернополі зміниться тариф на паркування 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 8 травня 14:10 Тернопіль прощається з батьком трьох дітей Петром Воробцем, який загинув на фронті 4 травня Від читача 14:48 «Клітини мозку» - дебютна персональна виставка Марії Панасюк 13:55 Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні 13:30 Помер потерпілий у ДТП з молоковозом у Почаєві 13:02 Міську дитячу лікарню «розполовинили». Хто керуватиме і що буде з персоналом і малими пацієнтами? 12:25 8 травня можливі відключення електроенергії по всій Україні — Укренерго 11:40 На бульварі Шевченка матері загиблих воїнів висадять квіти у пам’ять про полеглих синів photo_camera 11:10 У Тернополі встановлять стелу пам’яті та меморіальну таблицю захиснику Андрію Теребію 10:26 У Тернополі 16 травня проїзд у вишиванці буде безкоштовним 09:45 Тернопільська громада втратила Героїв Петра Воробця і Олега Єрмошина 09:00 Масований удар по Україні 8 травня — ворог випустив понад 50 ракет і більш як 20 «шахедів» 07:59 МВС запустило два нових електронних сервіси для військових. Що з їх допомогою можна зробити 21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up