Чи закінчиться пандемія коронавірусу в 2021-му році: запитуємо в лікарів та астролога

Чи закінчиться пандемія коронавірусу в 2021-му році: запитуємо в лікарів та астролога
  • 2020-ий  чимало хто називає найскладнішим роком за останні десятиліття. Зокрема, через пандемію коронавірусу, яка накрила світ.
  • Ми запитали головну санітарну лікарку області, прогресивного сімейного лікаря та тернопільського астролога про те, чи можна чекати покращення ситуації з COVID у 2021.

"Коронавірус з нами назавжди"

Оксана Чайчук, головний санітарний лікар Тернопільської області

 — На мою думку, пандемія коронавірусу не закінчиться у 2021-му році. Тому що рівень захворюваності дуже стрімко зростає, рівень колективного імунітету наразі ще недостатній для того, аби вірус "скинув" свої оберти, — зазначає пані Чайчук. 

Пані Чайчук переконує, що як і інші респіраторні інфекції, коронавірус взагалі може залишитись із людством назавжди. Щоправда, як він буде змінюватись та в яких формах його люди переноситимуть, передбачити не може ніхто.

Відео дня

Також ми запитали Оксану Чайчук про те, чи варто чекати в Україні та на Тернопільщині зокрема появи нового штаму коронавірусу, якого в ЗМІ охрестили британським. 

— Наразі офіційних відомостей та повідомлень про цей вірус у нас немає. Наразі це залишається лише на рівні непідтвердженої інформації. Як будемо діяти у випадку, якщо його виявлять в Україні, поки теж сказати важко. Але за 2020-ий рік ми вже пережили стільки, що навіть це нас навряд чи злякає.

"Новий 2022-ий, можливо, зустрінемо в кращих умовах"

Михайло Данильчук, сімейний лікар

— Можливо, новий 2022-ий ми зустрінемо вже в спокійнішій атмосфері, щодо ситуації з коронавірусом. За тими дослідженнями, які я вивчав, перша половина 2021-го року ще буде напруженою, — каже лікар.

За словами пана Данильчука, як і інші гострі респіраторні вірусні захворювання, коронавірус залежить від сезонності. Це означає, що взимку захворюваність має вищі показники.

— Вже навесні має бути покращення, — вірус рано чи пізно опиниться у глухому куті, адже до цього веде кілька факторів. Перше — це так званий колективний імунітет, друге — вакцинація. І до прикладу, якщо зараз шанс захворіти має 8 з 10 людей, то вже скоро, ймовірно, захворіти зможуть лише 4-5 із 10-ти. Адже цей вже перехворів, а той — вакцинувався, — говорить лікар.

За прогнозами пана Данильчука, замкнутість кола, за яким циркулює коронавірус, можна буде спостерігати вже на початку літа 2021-го, ну а далі ситуація буде іти до кращого. 

"Передбачити ситуацію неможливо"

Олена Герасименко, головний експерт за напрямком «Інфекційні хвороби» управління охорони здоров’я ТОДА, лікар-інфекціоніст КНП «Тернопільський фтизіопульмонологічний медичний центр» Тернопільської обласної ради

Лікарка каже, що передбачити як буде розвиватись ситуація з коронавірусом у 2021-му практично неможливо, адже 2020-ий рік показав, що може статись те, чого всі ми зовсім не очікували. 

—  Ще на початку 2020-го ми не могли уявити, що таке може бути, а коронавірус переосмислив наше життя, —  каже Олена Герасименко. —  Коронавірус непередбачуваний, важкий з різними наслідками. Вам ніхто точно не скаже, як будуть розвиватись події. Адже ми пам'ятаємо як було влітку, коли хвороба трохи пішла на спад і усі "розслабились". А що сталось після? Ситуація знову пішла до гіршого.

Інфекціоніст каже, що наразі про закінчення пандемії думати важко, адже статистика поки що не тішить.

"Такого страху, як в 2020-му вже не буде"

Іван Круп'як, астролог

— Пандемія буде тягнутись можливо і до кінця року, — каже Іван Круп’як. — Проте, такого страху та невизначеності, з якими ми зіткнулись навесні 2020-го більше не буде. Ковід залишиться з нами ще надовго, але таких перипетій, ситуацій, які лякали, вже не буде.

2021-ий буде під знаком Білого металевого Буйвола, тура чи бика. Називають його по-різному. Чого ж чекати від цієї тварини?

Це тварина спокійна, працьовита, вперта, але він є знаковим. Рік закінчується на непарне число. Тому він буде більше «інського» або жіночого начала. Можна сказати, що це буде рік дійної корівки, — говорить астролог. – Корова – це годувальниця. Завжди, в усіх народів, цих тварин шанували на високому рівні. Тому тут йдеться про примноження, а не зменшення.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up