Тернопільський гурт TVORCHI посів шосте місце на Євробаченні-2023

Тернопільський гурт TVORCHI посів шосте місце на Євробаченні-2023

Саунд-продюсер Андрій Гуцуляк та вокаліст Джеффрі Кенні виконали на міжнародному пісенному конкурсі композицію під назвою Heart of Steel. Пісня звучала одразу двома мовами – українською та англійською.

У Ліверпулі завершився пісенний конкурс Євробачення-2023. Цьогоріч до фіналу потрапили 26 країн. Тернопільський гурт TVORCHI представляв Україну під №19. На конкурсі наша країна отримала 54 бали від журі. Найбільше — 12 балів Україні подарувала Чехія, а 10 — Італія.

Також 189 балів гурт отримав від глядачів. Загалом Україна отримала 243 бали і займає шосте місце.

Перед глядачами Джеффрі виступив у чорному костюмі: це широкі брюки та гольф. На грудях видніється яскравий малюнок у вигляді об’ємного серця із золота. Це своєрідне посилання на назву пісні «Серце із сталі».

Відео дня

Ендрю на сцені міжнародного пісенного конкурсу з'явився в об'ємному сріблястому плащі. На його грудях також видніється сталеве серце, яке наче «пульсує». Дизайнером одягу для артистів виступив Іван Фролов.

Heart of Steel — пісня про нескорених, незламних людей, які попри всі труднощі рухаються вперед. Саме такі переживання за задумом артистів передає драматичний фінал. Напередодні виступу на Євробаченні-2023 хлопці замінили англомовні рядки українськими в другому куплеті.

— Незважаючи на біль. Я продовжую свій бій. Світ палає, а ти дій, – заспівав Джеффрі Кенні.

Нагадаємо, TVORCHI – український музичний гурт з Тернополя, заснований саунд-продюсером Андрієм Гуцуляком та вокалістом Джеффрі Кенні, вони випускники Тернопільського медуніверситету.

Зараз на їх рахунку п‘ять студійних альбомів, до яких увійшли пісні як англійською, так і українською. Одні з найпопулярніших: Believe, Bonfire, Falling, «Не танцюю», «Мова тіла» та інші. Треки гурту часто характеризують, як музику завтрашнього дня.

Під час Нацвідбору на Євробачення-2023 гурт отримав 54 041 голос. Їм довірили представляти Україну на найбільшому пісенному конкурсі Європи.

Тернополяни, а вам сподобався виступ наших співаків? Чи погоджуєтеся ви з таким результатом?

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up