Партнер рубрики Події

Тернопільському педагогічному університету – 83

Тернопільському педагогічному університету – 83
  • 20-го квітня свій день заснування відзначає Тернопільський національний педагогічний університет імені В.Гнатюка.
  • З цієї нагоди відзначили здобутки вищого навчального закладу та нагородили педагогічний колектив.
  • Іменинники також приймали відеовітання від своїх міжнародних колег.

Тернопільський національний педагогічний університет ім. В. Гнатюка – сучасний заклад вищої освіти державної форми власності, один з провідних педагогічних закладів України. За результатами рейтингів, він впевнено входить до числа трьох кращих гуманітарних і педагогічних ВНЗ держави.

Довідка із сайту ТНПУ.
Сьогодні в університеті на десяти факультетах десятками спеціальностей освітньо-кваліфікаційного рівня магістр та спеціаліст навчається понад 6 тисяч студентів із різних областей України та Республіки Крим.
За роки свого існування наш університет підготував понад 60 тисяч вчителів. Зріс контингент студентів, професорсько-викладацького складу, зміцніла навчально-матеріальна база. На 39 кафедрах університету працюють майже 500 науково-педагогічних працівників. Серед них академік та член-кореспондент Національної академії педагогічних наук України, понад 50 докторів наук, професорів та більше 340 кандидатів наук, доцентів. 
Наші студенти – активні, творчі особистості. Вони мають високі досягнення не лише у навчанні, а й плідні здобутки на науково-практичних конференціях, предметних олімпіадах, фестивальних та спортивних аренах, мистецьких конкурсах. Є можливість здобувати гранти на стажування у освітніх установах закордоном.
На базі університету функціонують три професійні команди: з футболу, гандболу та волейболу.
За роки незалежності інститут став університетом, а згодом отримав право носити ім’я визначного фольклориста, етнографа Володимира Гнатюка. Згідно Указу Президента України в 2004-му році університету присвоєно статус національного.

Відео дня

З нагоди 83-річчя ТНПУ його кращих педагогів нагородили грамотами та відзначили здобутки навчального закладу.

– Історія цього навчального закладу визначна. За 83 роки існування тут зібрано вагомий досвід у наукових працях, практична робота професорського складу, напрацювання викладачів і досягнення студентів. Уся академічна родина університету здійснює суттєвий вклад в розбудову правдивої історії нашої держави. Минулий рік показав, що ви даєте не лише найкращі знання, а й навчаєте бути вірними українцями, допомагати своїй державі та війську. І сьогодні для нас такі знання – найцінніші,зазначив заступник начальника Тернопільської ОВА Віктор Устенко.

В обласній адміністрації також зазначили, що від початку повномасштабного вторгнення Тернопільський національний педагогічний університет продовжує надавати необхідну допомогу український армії, прихисток переміщеним особам, співпрацює з волонтерами, органами державної влади та місцевого самоврядування для допомоги армії.

Сьогодні, коли ТНПУ відзначає 83-річчя з дня заснування, на адресу ректорату звідусіль линуть щирі слова та добрі побажання. Пропонуємо вам марафон відеовітання імениннику від його зарубіжних партнерів, опублікований на сайті ВНЗ.

Бажаємо університету і надалі тримати високу планку сере навчальних закладів не тільки України, а й усього світу!

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» розповідали про те, що у Тернопільському національному педагогічному університеті ім. Володимира Гнатюка стартувала медіашкола «В ЕТЕРІ», в якій навчаються школярі та студенти, котрі мріють стати журналістами. Також повідомляли, що Олександр Педан розповів про ТНПУ у своєму освітньому проєкті – «УніверCheck 2. Професії».

 

Читайте також:

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up